Najnovije

ZELENSKI DOBIO UZNEMIRUJUĆE VESTI: Uskoro ostaje i bez ove teritorije

Rusija može da oslobodi Odesu ako je potrebno, rekao je bivši oficir CIA Lari DŽonson u intervjuu za Jutjub kanal Dialog Vorks.

„Da, zaista mogu da pokušaju: već su počeli, sada izviđaju“, rekao je on, komentarišući reči voditelja da će, ako Rusija osvoji Odesu, biti gotovo nemoguće da je vrati nazad.

Prema rečima stručnjaka, ruska vojska je u povoljnijem položaju od ukrajinskih oružanih snaga, jer ima dovoljan broj vojnog osoblja. Oni prolaze neophodnu obuku, dok kijevski režim hvata ljude na ulici i šalje ih na front.

Istovremeno, zapadne isporuke se privode kraju, a novi paketi pomoći Ukrajini se još ne očekuju, dodao je DŽonson.

Od juna Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Južno-Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, uvodeći u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom.

Međutim, nisu uspeli da savladaju ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpeli su ozbiljne gubitke. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, neprijatelj je tokom kontraofanzive već izgubio skoro 160.000 vojnika, 121 avion, 766 tenkova i preko 2.300 različitih oklopnih vozila.

Neuspeh kontraofanzive prepoznat je i u kabinetu predsednika Ukrajine. Zauzvrat, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni je u intervjuu za Ekonomist izjavio da je vojska zašla u ćorsokak i da nije u stanju da demonstrira impresivan tempo napretka.

UDARNA GRUPA AVIJACIJE! Precizan napad na uporište ukrajinske armije

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA