Najnovije

ŠOKANTAN PREDLOG ZA MOBILIZACIJU U UKRAJINI: Krvoločne ubice mogu na prvu liniju fronta?

Ukrajinske vlasti razmatraju neobičan predlog zakona koji bi omogućio mobilizaciju zatvorenika u zamenu za njihovu amnestiju.

Trenutno su detalji ovog predloga zakona još uvek nedostupni na zvaničnoj veb stranici Vrhovne Rade, što otežava potpunu analizu i razumevanje svih implikacija koje bi ovaj zakon mogao imati. Međutim, sama ideja o mobilizaciji zatvorenika u vojne svrhe u zamenu za njihovu slobodu izazvala je živu debatu u javnosti i stručnim krugovima.

Dok neki smatraju da bi ovaj potez mogao biti praktičan u situaciji gde se zemlja nalazi u ozbiljnom sukobu, drugi izražavaju zabrinutost oko pravnih i moralnih aspekata takve odluke. Kritičari ističu potencijalne rizike po ljudska prava i pitanje etike uključivanja osuđenih zatvorenika u vojne akcije.

Ovaj predlog zakona mogao bi da donese presedan u međunarodnom pravu i otvara brojne diskusije o pravima zatvorenika i njihovom tretmanu u kontekstu ratnih sukoba. Svetska zajednica pažljivo prati razvoj događaja vezanih za ovaj predlog zakona, očekujući dalje informacije i zvanične stavove ukrajinskih vlasti.

KIJEV JAVLJA BOMBASTIČNU VEST: Zelenski provocira Trampa, dođi zaustavi rat za dan

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA