Najnovije

Upao u zasedu, pogođen više puta i u plamenu uspeo da se povuče: NATO gleda u neveric šta je izdržao T-90 (VIDEO)

Bliska bitka između ruskog glavnog borbenog tenka T-90 i dva borbena vozila ukrajinske vojske američke proizvodnje Bredli. Ruska tenka je navodno upala u zasedu na liniji fronta u blizini sela Stepovoe, severno od Avdejevke u DNR 13. januara.

Ruski T-90 MBT izdržao je desetine udara iz 25 mm topova američkih Bredlija iz neposredne blizine.

Prema izveštajima, uređaj za nadzor tenka je oštećen na samom početku bitke. Kao rezultat toga, posada nije mogla da odgovori preciznom vatrom. Iskoristivši situaciju, vozila Bredlija su otvarala stalnu vatru u pokušaju da unište tenk.

Ukrajinski vojni izvori tvrdili su još jednu pobedu, uveravajući svoju publiku da je eksplozija na kraju snimka označila uništenje tenka. Međutim, ovo je bio dodatni sistem dinamičke zaštite tenka koji je eksplodirao i omogućio spas posade i njihovog vozila. Municija tenka nije eksplodirala.

U stvari, tenk je oštećen, ali nije uništen. Posada nije mogla da nastavi borbu i uspela je da otera tenk u pozadinu. Posada ostaje netaknuta i tenk se može vratiti. Ruski T-90M MBT dokazao je svoju izdržljivost.

Sličan, ali verovatno još jedan incident snimila je ukrajinska izviđačka bespilotna letelica. Ukrajinska posada Bredlija uništila je uređaje za nadzor ruskog tenka T-90. Kao rezultat toga, posada je bila dezorijentisana. Kasnije je tenk takođe pogodio dron kamikaza.

Tenk je bio teško oštećen, ali je posada preživela.

KIJEV JAVLJA BOMBASTIČNU VEST: Zelenski provocira Trampa, dođi zaustavi rat za dan

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA