Najnovije

''KADIROVCI'' NAPALI RUSKU VOJSKU: Skandal sa fronta trese celu Rusiju (VIDEO)

Vojni reporter Jurij Kotjonok je optužio borce čečenskog bataljona Vostok-Ahmat da su napali ruske vojnike na kontrolnom punktu u Melitopolju.

Ahmat (Foto: printskrin)

On je na svom Telegram kanalu objavio snimak navodnog incidenta.

Kako ističe reporter, snimak je snimljen u zoni specijalne operacije. On je sugerisao da je u okršaju učestvovao i komandant bataljona Vostok-Ahmat Vaha Hambulatov, kojeg je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov više puta nazivao svojim saveznikom.

Video koji je objavio Kotjonok pokazuje kako je vojnik zaustavio Mercedes na kontrolnom punktu i tražio od vozača da pokaže propusnicu. Dokumentu je, kako je vojnik naveo na snimku, nedostajao datum, što je značilo da je nevažeći. Čovek je pitao koliko dugo važe dokumenti; čečenski vojnik je rekao „neograničeno“. „Neograničeno se smatra nevažećim“, objasnio je vojnik.

Zatim se na snimku vidi kako su čečenski vojnici izašli iz automobila, napunili predmet koji je ličio na pištolj i uperili ga prema vojniku. Nakon ovoga začuli su se zvuci karakteristični za premlaćivanje, autoru snimka je telefon ispao iz ruku.

„Da li su to upravo oni branioci kojima je povereno da štite narod ruskog sveta? Da li je ovo istina? Ili smo nešto propustili u onome što se dešava?", požalio se vojni reporter Kotjonok u svom postu.

Ruski vojnik Jegor Guzenko, voditelj Telegram kanala '’Trinadcatый'’, pozvao je na osvetu za takvo ponašanje čečenskih boraca.

Nije bilo zvaničnih komentara na ovaj video.

O slovačkom predlogu za Ukrajinu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA