Najnovije

KAKO JE PALO OGROMNO UKRAJINSKO UTVRĐENJE: Rusi imali taktiku i plan od početka do kraja

Oklopne jedinice su išle u napad a sa neba su ih pratili ruski dronovi i upozoravali ih na neprijateljsku vatru, precizirali su u ruskom Ministrastvu odbrane.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak napada Vazdušno-desantnih snaga na uporište Oružanih snaga Ukrajine tokom oslobađanja sela Vesjoloe u DNR i otkrilo detalje kako su oslobađali naselja.

Kako je saopšteno iz resora, ruski padobranci su tokom izviđanja položaja Oružanih snaga Ukrajine iz vazduha otkrili odbrambeni sistem neprijatelja, glavna uporišta i vatreno oružje u selu i periferiji.

Jedinice su krenule u napad, iz vazduha su ih pratili ruski dronovi, čiji operateri su ih upozoravali na novootkriveno vatreno oružje neprijatelja i na minirane puteve. Sakriveno oružje ukrajinske vojske odmah je uništeno zahvaljujući zajedničkom radu ruskih FPV dronova i oklopne jedinice.

Nakon što su deklasirali neprijatelja preciznim udarima na kontrolne punktove i uništenjem ukrajinskog oružja, ruski vojnici su iz više pravaca, pod okriljem oklopne grupe na BMD-2, krenuli u juriš i preuzeli kontrolu nad selom, precizirano je iz Ministarstva.

ŠTA OVO ZAPRAVO ZNAČI? Amerika formira kolonijalnu administraciju u Ukrajini

"Neprijatelj je pobegao, ostavljajući ranjene i mrtve. Neki od ukrajinskih vojnika su položili oružje i predali se", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane izvestilo je 18. januara da je oslobođeno još jedno selo na potezu između Soledara i Severska - Vesjoloe i da Oružane snage Ruske Federacije u zoni SVO nastavljaju sa ofanzivnim operacijama na gotovo svim pravcima.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA