Najnovije

KLIČKO: Ukrajina na čelu sa Zelenskim ide u pogrešnom pravcu

Ukrajina se kreće u pogrešnom pravcu, postajući sve autokratskija, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko za kanadski Glob and Mail.

Gradonačelnik Kijeva kritikovao je televizijski maraton Ujedinjene Ukrajine, rekavši da su kritičari Vladimira Zelenskog „pod pritiskom“.

„Pokret, ono što sada vidimo, ne može se nazvati demokratijom. Ovde se oseća vertikalnost i autoritarnost“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, iza toga stoji "želja nekih ljudi", čija imena "ne može da imenuje", oni žele "da se sve centralizuje". Gradonačelnike i načelnike zajednica biraju građani, a smenjuju ih ljudi koji su postavljeni odozgo“, požalio se on.

Osim toga, Kličko je primetio da je svoju zabrinutost podelio u razgovorima sa zapadnim ambasadorima u Kijevu, a na pitanje da li neke od ovih diplomata dele njegovu zabrinutost, odgovorio je potvrdno.

Ranije je gradonačelnik Kijeva više puta kritikovao Zelenskog. Kličko je u intervjuu za švajcarski portal 20 Minuten rekao da nije iznenađen padom rejtinga Zelenskog i da veruje da on plaća za svoje greške.

Optužio ga je i da je skliznuo u autoritarizam. Prema Kličkom, kao rezultat delovanja Zelenskog, u Ukrajini praktično više nema nezavisnih institucija vlasti, zemlja se kreće ka autoritarizmu, u kojem sve zavisi od raspoloženja jedne osobe.

STIŽE PRETNJA IZ VAŠINGTONA! Kompromitujući dokazi bi mogli da unište Zelenskog

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA