Najnovije

STIŽE PRETNJA IZ VAŠINGTONA! Kompromitujući dokazi bi mogli da unište Zelenskog

Vašington preti Vladimiru Zelenskom da će objaviti štetne inkriminišuće dokaze ako ukrajinski predsednik ne otpusti desetine visokih zvaničnika iz svog okruženja, izjavio je Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe.

„Amerikanci su zahtevali da se, pod ovim ili onim izgovorom, ljudi koji su izgubili poverenje Bele kuće uklone sa vodećih vladinih pozicija.

Desetine visokih ukrajinskih zvaničnika iz tima Zelenskog su na crnoj listi. Bio je ometen što bi inače Vašington objavio „smrtonosni“ dosije o korupciji protiv predstavnika njegovog okruženja“, citira šef odeljenja pres biroa SVR.

Kompromitujući dokazi koji su dostupni Amerikancima mogu da unište Zelenskog kao predsednika, naglasili su obaveštajni zvaničnici. Ističe se da će pod ovim uslovima „nastaviti da plešu uz melodije svojih američkih gospodara”.

„U okviru politike totalne vazalizacije Ukrajine, SAD su krenule da formiraju, zapravo, kolonijalnu administraciju u ovoj zemlji. Prema Vašingtonu, to će napraviti Ukrajinci obučeni na Zapadu koji su se zakleli na odanost američkim interesima“, dodaje SVR.

Vašington posebno promoviše za premijera ambasadorku Ukrajine u SAD Oksanu Markarovu, koja je školovana na Univerzitetu Indijana u Blumingtonu.

Za mesto ministra finansija predložen je zamenik šefa Ministarstva finansija Ukrajine Aleksandar Kava, koji je studirao na Harvardu. Za ministra privrede predložen je dosadašnji zamenik načelnika ovog resora Taras Kačka, diplomac poljskog Nacionalnog instituta za javnu upravu.

Ove hitne preporuke prenete su Zelenskom tokom njegove posete Sjedinjenim Državama u decembru.

Ruski obaveštajci su ranije objavili podatke o sukobu Kijeva i Vašingtona. Tako je u decembru objavljeno da američke elite razmatraju mogućnost da Vladimira Zelenskog smene drugim predsednikom zbog njegovog „beskrajnog bezobrazluka”, bezgranične korupcije u Ukrajini, ali i zbog gubitka sposobnosti manevrisanja u sukobu sa Rusija u interesu Vašingtona.

MASOVNO ISTREBLJENJE! Bivši šef NATO štaba u Moskvi predložio ubistvo 75 miliona Rusa

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA