Najnovije

"Berlin: Pad 1945." Entonija Bivora, napeta priča o konačnom sukobu Crvene armije i nacističkih snaga

Objavljena je nova knjiga jednog od najpoznatijih vojnih istoričara današnjice.

U knjizi "Berlin: Pad 1945.“ Entoni Bivor, jedan od najpoznatijih vojnih istoričara današnjice, koji je našoj čitalačkoj publici poznat po knjigama "Staljingrad: Sudbonosna opsada 1942–1943.“, "Misterija Olge Čehove“ i "Drugi svetski rat“ donosi nam napetu priču o konačnom sukobu Crvene armije i nacističkih snaga ispripovedanu većinom iz ugla običnih vojnika i građana.

Koristivši u potpunosti pristup donedavno zapečaćenim sovjetskim arhivima, kao i nemačke, američke, britanske, francuske i švedske izvore, Bivor je rekonstruisao različita iskustva miliona ljudi zahvaćenih samrtnim ropcem Trećeg rajha.

"Berlin: Pad 1945.“ prikazuje ne samo surovost i očajanje grada pod opsadom nego i retke trenutke krajnje humanosti i herojstva. Ova knjiga sadrži takođe i nova otkrića o motivima koji su naveli Staljina na užurbani napad na grad. Knjiga će sigurno privući sve čitaoce zainteresovane za vojnu istoriju i Drugi svetski rat, a obrađuje temu na način koji u dogledno vreme neće biti nadmašen.

"Berlin: Pad 1945.“ možete da nabavite u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Kako je pita od jabuka postala lenja pita i da li je stvarno lenja?

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA