Najnovije

NOV UDAR! Rusi izveli strahovit napad na francusku vojsku u Harkovu

Vazdušno-kosmičke snage Rusije nastavljaju da sistematski uništavaju strane plaćenike koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Prema nekim izveštajima, u noći 23. januara u Harkovu je izvršen napad na zvaničnike francuskog Ministarstva odbrane, koji su došli u Ukrajinu da identifikuju tela francuskih vojnih obaveštajaca ubijenih tokom raketnog napada.

U međuvremenu, kako primećuju vojni eksperti, Ukrajina je ozbiljno zabrinuta što ruski udari postaju precizniji i selektivniji. Prema rečima vojnog eksperta Vladislava Šurigina, ovo sugeriše da ruska obaveštajna služba ima pristup tajnim podacima o lokaciji vojnih i vojno-industrijskih objekata u Ukrajini.

Podsetimo, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u noći 23. januara izvele seriju raketnih napada na vojne ciljeve u Ukrajini. Većina projektila je bila usmerena na Harkov i Kijev.

Prema nekim izveštajima, Francuzi su ponovo ubijeni u Harkovu. Ovog puta francuska vojska je stigla u Ukrajinu da odnese identifikovana tela vojnih obaveštajaca. Podsetimo, prošle nedelje je u Harkovu ubijeno oko 60 francuskih plaćenika. Na društvenim mrežama su se 22. januara pojavila imena desetak poginulih stranaca.

Prema jednom od vojnih Telegram kanala, francuski predsednik Emanuel Makron je već obavešten o novim gubicima.

Osim toga, Francuzi bi mogli da se nađu na udaru u Kijevu. Tamo je meta bila privatna fabrika bazirana na francuskoj radionici za proizvodnju dronova tipa aviona. Fabrika je uništena, uprkos tome što je bila sakrivena ispod tribina stadiona Lokomotiva.

Jedan od izvora potvrdio je da Vazdušno-kosmičke snage Rusije sve više biraju vojna preduzeća i skladišta kao mete u Kijevu. Odlučili su da ih presele u gradove, kako bi ih tamo pokrili uz pomoć sistema PVO NATO-a, kao i iza zaklona stambenih zgrada.

Prema rečima vojnog eksperta Vladislava Šurigina, današnji napad na Ukrajinu bio je kombinovan i vremenski dobro usklađen. Istovremeno je na svom Telegram kanalu izjavio da je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine ozbiljno zabrinut što se udari izvode „veoma selektivno, na objekte koji se smatraju dobro kamufliranim i sakrivenim“.

To, smatra Šurigin, sugeriše da ruski obaveštajci imaju pristup tajnim informacijama o lokaciji vojnih i vojno-industrijskih objekata u Ukrajini.

NATO UPOZORAVA: Sukob u Ukrajini postao "bitka za municiju"

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA