Najnovije

Ima li nazad? "Mi - Glas iz naroda" odgovorili Jerkoviću

Saopštenje Aleksandra Jerkovića, kandidat za gradonačelnika liste MI-Glas iz naroda, kojim je pozvao rukovodstvo Pokreta na sastanak kako bi „razmenili stavove, ne samo po pitanju odluka koje se tiču beogradskih izbora, već i o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu, kao i o nastavku buduće saradnje“ kod mnogih je izazvao sumnju da bi on mogao da prebegne u naprednjački tabor i da im većinu za formiranje vlasti u Beogradu.

Jerković insistira na tezi da je imao predizbornu koaliciju sa “Mi – Glas iz naroda” i da je on predsednik Udruženje “Pokret Nema nazad – Iza je Srbija”. Ubrzo je usledio odgovor pokreta “Mi-Glas iz naroda” u kome su mu poručili da oni nisu imali nikakav koalicioni sporazum sa Pokretom “Nama nazad – iza je Srbija” i da je Jerković bio kandidat “MI”.

- MI - GLAS IZ NARODA nije bio ni sa kim u koaliciji ni za republičke ni za gradske izbore, nismo na to ni imali pravo kao udruženje građana. Stoga mi i nemamo koalicione partnere s kojima treba da se dogovaramo o bilo čemu. Svi naši kandidati i za Narodnu skupštinu Srbije i za Skupštinu grada Beograda bili su isključivo kandidati liste MI - GLAS IZ NARODA –poručili su iz ovog Pokreta.

Podsećamo, da je nosilac republičke liste “Mi” Branimr Nestorović tvrdio da je SNS pokušao da podmiti dva njihova poslanika da daju podršku aktuelnoj vlasti u Beogradu, a da je ponuda bila šestocifrena u devizama. Jerković se sve vreme kune da neće izdati birače i da ne pregovara sa SNS.

“Mi – Glas iz naroda” je i juče saopštio da neće ići u koaliciju ni sa kim nakon što im je gradonačelnik Šapić ponudio saradnju. Sam Jerković koji se nalazi van zemlje se nije oglašavao o pozivu Šapića, ali putem Tvitera diskutuje sa “Mi – Glas iz naroda” iz čega je vidljivo da se sukob produbljuje.

U narednim danima videćemo da li je reč samo o unutrašnjem sukobu na gradskoj listi “Mi” ili je u pozadini kupovina podrške od strane SNS.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA