Najnovije

TEŽAK DEBAKL PENTAGONA: SAD će tražiti zabranu AfD - po cenu nemačkog građanskog rata! (VIDEO)

Amerikanci će, ako treba, izazvati građanski rat u Nemačkoj, ne bi li sprečili Nemačku da se izvuče iz njihovog zagrljaja, izjavio je dr Srđan Perišić, univerzitetski profesor geopolitike i međunarodne politike, gostujući na Jutjub kanalu Pravi odgovor. 

- Ako bi Amerikanci izgubili Nemačku, to je potpuni krah Zapada. I zato sam ubeđen da će oni ići na zabranu Alternative za Nemačku – uveren je on.

On je rekao da već „puca kordon prema Rusiji“, pri čemu bi kordon bile države naklonjene Zapadu, a Mađarska i Slovačka počele su da iskaču iz te priče. Prema njegovim rečima, Nemačka je u tom smislu mnogo važnija Vašingtonu, a i Srbija je predviđena da bude deo tog kordona. 

- Ne možemo osloboditi Kosovo i Metohiju ako je strateška politika Beograda dogovor sa Zapadom. A ona to jeste duže od 24 godine, koliko stremimo ka Evropskoj Uniji. Strateška politika naše zemlje u tom periodu je potpuni promašaj – kazao je Perišić. 

On je rekao da ne smemo potpisivati nikakve nove dogovore i sporazume sa Belom Kućom, pre izbora koji će se održati ove godine. 

Perišić je istakao da su SAD doživele „težak debakl“ i „izgubile kontrolu“ na strateški važnim tačkama sveta, poput Crvenog mora i Sueckog kanala koji su veza između Sredozemnog mora i Indijskog okeana. On navodi da Amerikanci pokušavaju na razne načine da uvuku Iran u rat, ali Teheran to vešto izbegava. 

Kako je rekao, netačno je da Iran dopremao oružje i slao mudžahedine u BiH, jer je to dezinformacija sa Zapada, a ko je to radio, otkriva u emisiji. Isto tako, kazao je da je i Turska kivna na Sarajevo, jer ni ona nije prisutna na tom prostoru. Takođe, naglasio je i da ono što sada Huti rade strahovito odgovara Rusiji. 

O svemu tome detaljnije pogledajte u emisiji na jutjub kanalu Pravi odgovor.

Pročitajte OVDE o strašnom upozorenju patrijarha Kirila

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA