Najnovije

NEMA NIŠTA OD VOJNOG ROKA: Samo plaše narod ratom, ali "glupi veliki naprednjački džin" će pasti! (VIDEO)

Cilj najave uvođenja vojnog roka je plašenje naroda. Od povratka vojnog roka nema ništa, jedino će uslediti novi ustupci Prištini uz priču: „Pa ne želite valjda da vam deca ginu“, izjavio je politikolog Dragan Pilipović, gostujući na kanalu Pravi odgovor. 

 

On je ukazao da je jedno ako su u sastavu vojske profesionalci, a drugo ako tu ima i mladih regruta, pa se tom najavom ide na plašenje majki. I, prema njegovom mišljenju, iz toga razloga se lažno najavljuje vojni rok, kako bi se umanjio otpor za ono što sledi u konačnim ustupcima Beograda prema južnoj srpskoj pokrajini. 

- Po pitanju predsedničkih izbora koji su planirani 2027. godine, uveren sam da Aleksandar Vučić neće ostaviti taj vakuum od nekih devet meseci do redovnih parlamentarnih izbora i da će objediniti izbore – uveren je politikolog. 

Pilipović je izneo prognoze šta će biti na političkom polju do tada, pa predviđa da će do tada nastupiti politički „stampedo“ i da će „glupi veliki džin“, kakav je SNS, do tada pasti zbog pogrešnih poteza koje ova vlast sada misli da može da progura. 

- Vučić uopšte nije u sukobu sa Evropskom Unijom, kako bi žuta opozcija htela da predstavi. Protiv njega su u Evropskom parlamentu glasale svega tri stranačke grupacije. Ali ono što je interesantno je da se Vučić buni protiv stranog mešanja. On misli da smo mi zaboravili ko je on i kako se mešao u strane izbore, kao što se mešao u Američke izbore 2016. godine, kada je podržao Hilari Klinton i poručio američkim Srbima da glasaju za nju. On je umislio da je svetski igrač i da može da se meša u izbore u jednoj svetskoj supersili – istakao je Pilipović. 

Inače, u emisiji je bilo reči o mantri da je Srbija poslednja zemlja Evrope koja nije uvela sankcije Rusiji, i iznet je podatak da je u pitanju najmanje 13 evropskih zemalja. Pilipović je izneo koje su od tog broja tri zemlje iz Zapadne Evrope, o čemu se malo zna, a koje ne trpe nikakav pritisak zbog neuvođenja sankcija. 

O svemu tome detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor:

Pročitajte OVDE o stanju i borbama u Gazi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA