Najnovije

RUSKA ARMIJA IZVELA BRUTALNU OPERACIJU: Presreli ukrajinske vojnike

U poslednjim vojnim dešavanjima, 200. gardijska brigada Severne flote izvela je uspešan napad na Bogdanovku, koja se nalazi u blizini Artemovska. Ova operacija je deo strateškog napredovanja u regionu.

Prema izveštajima, brigada je uspela da zatekne i presretne pripadnike VSU koji su se pokušali skriti u rovovima. Sa značajnim korišćenjem udarnih dronova, brigada je napravila značajan napredak, uništavajući neprijateljske položaje i preuzimajući kontrolu nad skoro polovinom naselja.

Na severnom krilu Artemovska, bespilotne letelice su dale značajnu podršku, nanoseći ozbiljnu štetu neprijateljskim snagama. Ovaj napad je usledio posle pažljivo planirane artiljerijske pripreme i koordinisanih napada dronovima.

Uz podršku Dobrovoljačkog korpusa, 200. brigada je nastavila sa napadima ne samo u samom selu, već i u okolnim naseljima, čime je učvrstila svoje položaje i nastavila napredovanje prema Časovom Jaru.

Ova operacija predstavlja značajan korak u vojnim akcijama u regionu, pokazujući strategijsko i taktičko umeće 200. brigade.

RUSI ULEĆU IZA ODBRAMBENIH LINIJA UKRAJINSKIH ORUŽANIH SNAGA: Jurišne brigade daju novi dimenziju ratu (MAPA)

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA