Najnovije

E SAD KREĆE RAT - SARMAT STUPA NA DUŽNOST! Ruska armija kreće u žestoke napade

Zamenik ministra odbrane Rusije, Aleksej Krivoručko, izneo je ambiciozne planove za unapređenje vojnih kapaciteta Rusije u toku 2024. godine. Jedan od najznačajnijih projekata je završetak postavljanja strateškog raketnog sistema "Sarmat" u Raketne strateške snage. Ovaj sistem će značajno doprineti povećanju vojne moći i strateške stabilnosti zemlje.

Pored "Sarmata", u planu je i isporuka više strateških vojnih komponenti. Tu se ubraja isporuka obnovljenih strateških raketnih nosača Tu-160M, kao i protivvazduhoplovnog raketnog sistema S-500 Vazdušno kosmičkim snagama Rusije. Takođe, vojska će dobiti i novu nuklearnu podmornicu "Knez Požarski".

PUTIN DRMA KIJEV ŽESTOKO: Poruka građanima Ukrajine posle koje treba da stave prst na čelo

Istaknuto je da će ruska vojska u ovoj godini biti značajno ojačana sa 36.000 novih osnovnih jedinica vojne tehnike i 16,5 miliona komada prenosivog oružja, sredstava lične oklopne zaštite i opreme za komunikaciju. Ovaj broj značajno premašuje isporuke u prethodne dve godine, što ukazuje na značajno povećanje ulaganja u vojni sektor.

Ovi koraci predstavljaju deo šireg plana za modernizaciju i jačanje vojnih kapaciteta Rusije, s ciljem da se održi visok nivo nacionalne bezbednosti i da se odgovori na savremene bezbednosne izazove.

TEKSAS PROGLASIO RATNO STANJE: Nacionalna garda na nogama; ''Bajdene, skloni se s puta!''

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA