Najnovije

PUCAJU SISTEMI - STIGLI SNIMCI IZ SATELITA: Ukrajinska armija gubi na svakom delu fronta

Na istočnom frontu Ukrajine, situacija za Vojsku Ukrajine (VSU) postaje sve kritičnija, s obzirom na to da ruske snage napreduju na više ključnih tačaka, uključujući Marijinku, Avdejevku i Artemovsk. Ukrajinski vojni analitičari izdali su pesimističku analizu situacije uz sveže satelitske snimke.

MARIJINKA: Spored prve fotografije, aktivnost ukrajinske artiljerije je minimalna, dok se ruska artilerija i avijacija pokazuju izuzetno aktivnima, uspešno gađajući ukrajinske oporne punktove.

AVDEJEVKA: Na drugoj i trećoj fotografiji vidi se kako VSU gradi nove odbrambene položaje, izgleda naučivši lekcije iz prethodnih sukoba. Ipak, ruska artiljerija u ovom području značajno preovlađuje, sa dokazima da je stambeni sektor površine 2 km² potpuno uništen. Zabeležena je i visoka aktivnost ukrajinskih FPV dronova.

IZGLEDA SE SPREMA VELIKI SUKOB: Teksas povlači silnu vojnu tehniku

ARTEMOVSK (BAHMUT): Četvrta fotografija prikazuje sličnu situaciju, gde ruske snage napreduju ka Kleščevki i Bogdanovki, sa primetnom, ali ipak manjom aktivnošću ukrajinske artilerije u poređenju sa ruskom.

Ove najnovije informacije iznose pred ogromne izazove sa kojima se VSU suočava na istočnom frontu, sa rastućim pritiskom ruskih snaga na vitalne strateške pozicije. Svetska zajednica pažljivo prati razvoj situacije, a sigurnosne prognoze ukazuju na potrebu za hitnom akcijom kako bi se izbegla dalja eskalacija sukoba.

ŠOKANTAN VIDEO - U AMERICI PUKLA GRANICA! Uleću sa svih strana, kontrola ne postoji (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA