Najnovije

U Čačku proslavljena krsna slava Srpskog pokreta Dveri - Savindan

Savindan, krsna slava Srpskog pokreta Dveri, danas je, uz prisustvo velikog broja gostiju, svečano obeležena u prostorijama Gradske organizacije Dveri u Čačku.

Odlukom Predsedništva Dveri centralno obeležavanje slave za celu Srbiju upriličeno je upravo u Čačku, a to je istovremeno bio i početak proslave velikog jubileja - 25 godina od osnivanja Dveri. Naime, pre tačno četvrt veka, o Savindanu 1999. godine, na Univerzitetu u Beogradu pokrenut je studentski časopis „Dveri” iz koga je kasnije izraslo udruženje Srpski sabor Dveri i politička organizacija Srpski pokret Dveri. Za ovih 25 godina Dveri su prešle dug i težak put od izdavaštva, preko humanitarnih akcija, brojnih tribina i sabora srpske omladine, do političkog aktivizma u poslednjih 12 godina. Poseban trag u Čačku ostavile su televizijske emisije „Dveri srpske” i tradicionalna kulturna manifestacija „Letnje duhovne večeri”, kao i najbolji izborni rezultat Dveri u čitavoj Srbiji od 25% sa lokalnih izbora 2016. godine.

Slavi su prisustvovale brojne zvanice iz Čačka i drugih lokalnih organizacija Dveri, predstavnici čačanskih medija i opozicionih političkih stranaka, kao i jedan od osnivača Dveri Boško Obradović i dr Vladimir Dimitrijević, prijatelj i savetnik Dveri od osnivanja do danas. Prigodnom besedom obratili su se primarijus dr Milan Roganović, predsednik Dveri Čačak, Gordana Marinković Savović u ime Predsedništva Dveri, kao i domaćin slave Bratislav Simović, koji je slavu predao Aleksandru Božoviću.

Posebno je istaknuto prisustvo kolega iz drugih opozicionih grupacija u gradu i želja da se zajedničkim snagama dođe do smene aktuelne gradske vlasti na lokalnim izborima koji uskoro dolaze.

IZGLEDA SE SPREMA VELIKI SUKOB: Teksas povlači silnu vojnu tehniku

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA