Najnovije

POČELI VELIKI RUSKI NAPADI: Izvršeni udari u više pravaca - Ukrajinci uzvratili kod Avdejevke

Oružane snage Rusije su tokom noći ponovo izvele kombinovani udar po ciljevima na teritoriji Ukrajine, a na udaru su se našli oblast Rovna, Herson i Pokrovski region DNR, koji su pod kontrolom Kijeva.

Na liniji borbenog dodira nije bilo značajnijih promena, glavna dejstva se nastavljaju na severnim pravcima, bliže jugu je relativno mirnije. Ruske trupe nastavljaju da urušavaju odbranu ukrajinskih oružanih snaga, napadajući ih iz više pravaca.

U pravcu Kupjanska, borbe se nastavljaju u oblasti Tabaejvke; jučerašnji odbrambeni prodor nije mogao da se dalje razvija; Oružane snage Ukrajine su izvršile kontranapad na Oružane snage Rusije sa brda zapadno od sela. Tabajevka je trenutno u sivoj zoni, sa obe strane nad njom nadvijaju se ruske i ukrajinske trupe. Odbijena su tri napada Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Sinkovke.

U Krasnolimanskom pravcu je bilo uspeha, nekoliko položaja je zauzeto u oblasti Červonaja Dibrova. Ministarstvo odbrane Rusije saopštava da jedinice Oružanih snaga Rusije napreduju u oblastima Jampolovka i Červonaja Dibrova. Nekoliko šumskih područja je zauzeto u oblasti Ternov.

U pravcu Donjecka, na periferiji Belogorovke, vode se borbe u rejonu mlina, Ukrajinci su napali šest puta, pokušavajući da izbace Ruse sa položaja, ali bezuspešno. Zapadno od Artemovska, Rusi napreduju u Bogdanovki, kod Ivanovskog i Kleščejevke. U Avdejevki, Ukrajinci sa prilično velikim snagama pokušavaju da izbace Ruse iz oblasti privatnog razvoja i „Carskog lova“, ali je to sad kasno, Rusi su se dobro ukopali. Ruske trupe takođe sprovode ofanzivu istočno od Koksare u oblasti baštenskih partnerstava.

U Južnom Donjecku, ukrajinska vojska je napala u oblasti Prijutnoje, a borbe se vode kod Novomihajlovke. Ni u Zaporožju nema ništa novo, ima dejstava artiljerije, avijacije, a dronovi su veoma aktivni, sa obe strane. Na Hersonu se nastavlja uništavanje mostobrana u Krinkiju, sva ostrva u koritu Dnjepra su pod ruskom kontrolom.

Pogledajte OVDE borbe ruske armije kod Artjemovska

Izvor: TV Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA