Najnovije

Dešava se ono što nikad nije bilo: Lažni hakerski napad na EPS i softver Igora Brnabića

U Crnoj Gori se dešava drastična promena, hapse bivše ministre, sudije, policajce, kriminalce, odvijaju se mnoga suđenja. Dešava se ono što nikad do sada nije bilo. Ali onda bolje da pričamo o Selmi Bajrami nego da analiziramo Skaj komunikacije gde se kod nas pojavljuju imena Andrej i Veliki Šef, a sud i tužilaštvo kažu: „Mi ne znamo o kome se radi“, izjavio je Miroslav Parović, elektroinženjer, doktor energetike i lider „slobodara“.

Miroslav Parović (Foto: Jutjub)

Kako je ukazao, pošto se i u Crnoj Gori pojavljuje ime Andrej, odatle smo dobili informacije da je u pitanju možda Andrej Vučić.

- I onda je bila potrebna hitna reakcija. I dobili smo da smo Selmi Bajrami junački zabranili da uđe u Srbiju i „odbranićemo“ Kosovo tim potezom. A iza svega toga se krije da je naš vrh vlasti umešan u težak kriminal međunarodnih razmera – poentirao je Parović.

On je govorio o napadu hakerske grupe „Ćilin“ koja je navodno otela dokumenta Elektroprivrede Srbije.

- Razlog napada je da se peglaju računi, bilansi i sporni dokumenti, kako bi takav EPS mogao da se nađe u strateškim partnerstvima koja se za njega planiraju. Hakerski napad se desio u izbornoj noći, slično kao rušenje u Hercegovačkoj. Pet dana pre hakerskog napada, pojavila se informacija da se iz Srbije na sporan način izvozi električna energija, pri čemu EPS nema zaradu, već posrednici, a izigravaju se poreski propisi Evropske Unije – objasnio je Parović.

Kako je rekao, čim su počeli da se interesuju stranci, „kineski zmaj“ napao EPS i dokumenta su nestala.

- Kad se sve tako srećno namesti po vas, onda ja mogu da sumnjam u zvaničnu verziju. A onda sam počeo da pišem tužilaštvima jer imamo odeljenje za visokotehnološki kriminal. Pitao sam da li je otvoren predmet, da li je ispitan Igor Brnabić čiji softver se koristi i da li je eventualno sve to veštački izazvano i dogovoreno. I zasad sam dobio odgovor od Vrhovnog tužilaštva, mesec i po dana nakon tog hakerskog napada, da i dalje nema formiranog predmeta – otkriva Parović.

On je govorio kako Vučić može da drži predavanja u Davosu jer oni ne mogu da veruju niti su sami u u stanju da tako naprave građane budalama, kao što to čini predsednik Srbije. Kako je rekao, Vučić je dotrčao iz Davosa kako bi obavio poverene zadatke. Među njima su i EKSPO i Rio Tinto.

O svemu detaljnije pogledajte u emisiji na Jutjub kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA