Najnovije

OTKRIVAMO TAJNI PLAN "OSTAVKE" ZALUŽNOG: Preventivni udar pristalica glavnokomandujućeg Oružanih snaga?

Svrha takve prevare mogla bi da bude organizovanje javnog pritiska na ukrajinskog lidera uz pomoć Zapada kako bi se Zelenski lišio mogućnosti da otpusti Zalužnog pre zvaničnog saopštenja i potpisivanja ukaza, piše "Strana.ua"

Glasine o mogućoj ostavci Valerija Zalužnog sa mesta glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine mogle su da dođu od njega samog, ili od njegovih pristalica, kako bi "odigrali" unapred i sprečili Vladimira Zelenskog da ga smeni, piše ukrajinsko izdanje "Strana.ua".

Prema jednoj verziji, Zelenski bi zapravo mogao da odluči da smeni glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, a za to su verovatno saznale Zalužnijeve pristalice.

"Za ovo je saznala ili mogla je da sazna fiktivna 'grupa za podršku' glavnog komandanta i odlučila da igra 'preventivno', odnosno da te informacije objave i pre nego što predsednik potpiše ili objavi odgovarajući ukaz", navodi "Strana.ua".

U tom slučaju, svrha svega toga bi mogla da bude organizovanje javnog pritiska na Zelenskog uz pomoć zapadnih zemalja kako bi se on lišio mogućnosti da otpusti Zalužnog pre zvaničnog saopštenja i potpisivanja dekreta.

Prema drugoj verziji, informacija o odluci o smeni glavnokomandujućeg mogla je da bude "namerno lažna", međutim, takva akcija, kako navode autori, mogla je da ima za cilj da primora Zelenskog da javno opovrgne taj korak, čime se lišava takve mogućnosti, ako pretpostavimo da su se takvi planovi kovali za budućnost.

"To može zakomplikovati ili odložiti Zalužnijevu smenu, ako je zaista bila pripremana", pojašnjavaju.

Prethodno je ukrajinski parlamentarac Aleksej Gončarenko, pozivajući se na sopstvene izvore, izjavio kako je Zalužni smenjen, iako nije objavljen ukaz predsednika Ukrajine o smeni.

Gončarenko je kazao i da je Zalužnom ponuđeno mesto ambasadora u jednoj evropskoj zemlji, ali je on to odbio.

Potom se oglasilo Ministarstvo odbrane Ukrajine i u saopštenju demantovalo navode medija o smeni, mada je nejasno da li se misli na smenu Zalužnog ili smenu ministra odbrane Rustama Umerova.

ŽESTOK NAPAD RUSKE ARMIJE SNIMLJEN KAMEROM: Istovremeni napad na ukrajinsku armiju sa tri strane (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA