Najnovije

VELIKI POVRATAK ''VAGNEROVACA'': Dobijaju novu misiju

Ruski „Afrički korpus“, formiran pod rukovodstvom predstavnika Ministarstva odbrane Rusije, imaće 20 hiljada ljudi, koji će se sastojati od novajlija i bivših boraca privatne vojne kompanije (PVK) „Vagner“. oni će biti raspoređeni u pet afričkih zemalja: Burkina Faso, Libija, Mali, Centralnoafrička Republika i Niger. Blumberg prenosi ovo pozivajući se na izvore.

Vagnerova grupa (Foto: printskrin)

Oni će biti raspoređeni u pet afričkih zemalja: Burkina Faso, Libija, Mali, Centralnoafrička Republika i Niger, prenosi Blumberg pozivajući se na izvore.

Napominje se da će Afrički korpus preuzeti misije koje su ranije sprovodile snage Vagnerove grupe. Trenutno je poznato da će uskoro biti otvoreno sedište u Centralnoafričkoj Republici za ove namene.

Planirano je da se stvaranje mešovitog korpusa završi do sredine 2024. godine.

Prošlog juna, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da će budućnost Vagnerove grupe i sličnih jedinica u afričkim zemljama zavisiti od stava zemalja čije su ih vlade u to vreme pozvale. Prema rečima diplomate, ruska vlada održava zvanične odnose sa rukovodstvom mnogih afričkih zemalja i uslovi pod kojima su te države pristale da sarađuju sa ruskom privatnom vojnom kompanijom je se ne tiču.

O Trećem svetskom ratu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA