Najnovije

Politički proces protiv Dodika kreiran je u ambasadama Britanije i SAD

Sudski proces protiv predsednika Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat kao visoki predstavnik, je politički proces čiji su kreatori u britanskim i američkim ambasadama. To je izjavio Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci, koji je u emisiji RTRS "Srpska pred sudom" komentarisao odluku Suda BiH o razdvajanju predmeta protiv Dodika i Lukića i istakao da je ona doneta na prečac, usled političkih pritisaka da ročišta budu češća, s ciljem političke eliminacije predsednika Republike Srpske.

Milorad Dodik (Foto: Predsedništvo RS)

"Ne žele oni zatvorske mere. Politička eliminacija je cilj koji su pred sebe postavili strani centri moći koji žele političku eliminaciju Srba, a to će postići političkom eliminacijom Dodika. Stvoriće sve pretpostavke za potpuno devastiranje Srpske kako Srbi ne bi bili više problem u pohodu na istok", kaže Ćeranić.

Na to, dodao je, ukazuju i ustaljene matrice zapadnih ambasada poput "Republika Srpske je izvorište svakog zla", "Srbi koče bilo kakav dogovor sa predstavnicima ostala dva naroda", "predsednik Dodik dolazi iz kriminalnog miljea.

O tvrdnji opozicije u Republici Srpskoj da ovo nije suđenje Srpskoj, već Dodiku, Ćeranić kaže da to nije tačno.

"To jeste suđenje Republici Srpskoj i pokušaj da ona bude likvidirana. Otimanjem imovine, naša prirodna bogatstva stavljamo na 'izvolite' stranim kompanijama iza kojih upravo stoje oni koji su i naručioci optužnice", rekao je Ćeranić.

Iz Tužilaštva i Suda BiH "cure" informacije određenim medijima, i dobijaju ih čak pre i advokata Dodika i Lukića.

"Idu 'svom silom' da osude Dodika, ali neće uspeti u tome. Mislim da će on vladati Srpskom još dugo godina, jer je u najtežim trenucima uspeo da sačuva njene institucije", naveo je Ćeranić.

Napominje da se geopolitičke prilike u svetu značajno menjaju.

"Rukovodstvo Republike Srpske sve to pomno prati i reagovaće na pravi način u svakom trenutku", kaže Ćeranić.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA