Najnovije

RAZMENA ZAROBLJENIKA: Iz Ukrajine oslobođeno 195 ruskih vojnika

Svim oslobođenim vojnicima biće pružena medicinska i psihološka pomoć.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je 195 ruskih vojnika oslobođeno iz ukrajinskog zarobljeništva, kao i da će oni biti dovedeni u Moskvu na lečenje i rehabilitaciju.

"Kao rezultat pregovaračkog procesa, 31. januara je sa teritorije pod kontrolom kijevskog režima vraćeno 195 ruskih vojnika, koji su bili u životnoj opasnosti u zarobljeništvu. U zamenu je predato tačno 195 ratnih zarobljenika Oružanih snaga Ukrajine", navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz ruskog Ministarstva odbrane dodali su da će svim oslobođenim vojnicima biti pružena neophodna medicinska i psihološka pomoć.

Ujedinjeni Arapski Emirati učestvovali su kao posrednik tokom povratka ruskih vojnika iz zatočeništva na teritoriji pod kontrolom Ukrajine.

"Po povratku ruskih vojnika iz zatočeništva, Ujedinjeni Arapski Emirati su pružili humanitarno posredovanje", navelo je ministarstvo.

Putin: Nećemo obustaviti razmenu zarobljenika
Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da Moskva neće obustaviti razmenu zarobljenika sa Ukrajinom zbog obaranja aviona Il-76.

"Nećemo obustaviti razmenu, moramo vratiti naše vojnike. Odnos ukrajinskih zarobljenika koji se nalaze u Rusiji i naših koji se nalaze u Ukrajini je deset prema jedan, čak i više. Mi ćemo naše vojnike vratiti, ako ukrajinska strana bude spremna. Oni nam sve vreme šalju signale da su spremni", rekao je ruski lider na sastanku sa članovima Izbornog štaba.

JUGOSLOVENSKI TENKOVI KREĆU NA RUSIJU: Od ''Pustinjske oluje'' do ukrajinskog fronta (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA