Najnovije

RUSI ŽESTOKO NAPALI: Prodor kod Prijutnoja - meta i Novomihajlovka

Evidentirano je još jedno napredovanje ruskih snaga u pravcu južnog Donjecka. Ovo izveštavaju ratni dopisnici, pozivajući se na informacije sa ratišta.

Tako su ruske oružane snage napredovale severno od Prijutnoja u oblasti Velike Novoselke. Ovde je zabeleženo napredovanje naših trupa na prostoru širine oko 2,5 kilometra do dubine od 500-600 metara.

Prema rečima vojnih komandanata, kao rezultat napredovanja ruskih trupa, ukrajinske formacije su morale da napuste niz položaja koje su zauzele tokom letnje-jesenje protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Iako se napredovanje odvijalo prvenstveno u „sivoj zoni“, to ukazuje na postepeno slabljenje protivnika na ovom delu fronta.

Pored toga, ruska vojska nastavlja da izvodi aktivne operacije za juriš na Novomihajlovku u pravcu Donjecka. Ovo naselje južno od Marinke, koje su u potpunosti zauzele ruske oružane snage, Ukrajinci su sada pretvorili u utvrđeni rejon. Ruske trupe su sada suočene sa zadatkom da zauzmu Novomihajlovku, što će otvoriti put daljem napredovanju u ovom pravcu.

Na svim sektorima fronta, Ukrajinci imaju problema sa snabdevanjem artiljerijskom municijom, skopčan sa nedostatkom ljudstva i slabim kvalitetom pristiglo pojačanja. Istovremeno, isti nastavljaju da drže odbranu, iako je, očigledno, da već imaju izgubljenu sposobnost da preduzmu ofanzivne operacije.

Pročitajte OVDE o stanju na Bliskom istoku 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA