Najnovije

UKRAJINSKI VOJNIK O RUSKOJ NOĆNOJ MORI NA LINIJI FRONTA: Samo nam Bog može pomoći

Ukrajinski vojni oficir u intervjuu za „Biznis insajder” nazvao je tenkove „najstrašnijim” oružjem ruskih oružanih snaga na bojnom polju.

Prema njegovim rečima, kada ruski tenkovi počnu da pucaju, ne možete ni da čujete, čujete kako avion leti iznad glave, ali ne i tenk.

A ako je tenk u blizini, onda samo Bog može pomoći“, rekao je ukrajinski vojnik.

Osim toga, ukrajinska vojska se žalila na nedostatak municije, napominjući da ruske oružane snage imaju pristup raznim vrstama naoružanja.

Publikacija takođe piše da se ukrajinske oružane snage više ne mogu oslanjati na rakete HIMARS ili artiljerijske granate Ekcalibur koje su obezbedile Sjedinjene Države, pošto su ruski sistemi za elektronsko ratovanje mnogo efikasniji.

Predsednik Vladimir Putin je 14. decembra, tokom zajedničke direktne linije i konferencije za novinare o rezultatima godine, izjavio da su zapadne zemlje pružile Ukrajini sve što su obećale, pa čak i više.

Šef države je tada napomenuo da su ruske trupe od početka specijalne operacije uništile 2,3 hiljade oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, uključujući 747 tenkova, kako sovjetskih, tako i zapadnih (Leopard, AMKS, Čelendžer 2).

KIJEV U PANICI: Vašington je već otpisao Ukrajinu

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA