Najnovije

ZAHAROVA: Nije problem u smenama ukrajinskog vojnog vrha, već u nacističkoj suštini kijevskih vlasti

Problem je u brutalnoj, antinarodnoj i antiukrajinskoj suštini režima nakon krvavog državnog prevrata u februaru 2014. godine u Ukrajini, poručila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Zbunjujući izveštaji o smenjivanju zvaničnika sa najvišim činovima u ukrajinskoj vojsci koji su se preplitali sa vestima da ipak ostaju na poziciji, ukazuju na paniku koja je zahvatila kijevske vlasti u kontekstu propale kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine i uspešnih akcija ruske vojske na frontu, ocenila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na današnjem brifingu.

Zaharova nije izgovorila imena glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, komandanta kopnenih snaga Ukrajine generala Aleksandra Sirskog irukovodioca glavne uprave vojno-obaveštajne službe Ukrajine Kirila Budanova oko kojih se u Kijevu poslednjih dana podigla prašina i stvorila totalna konfuzija. 

Ipak, poručila je da nije problem u smenama ukrajinskog vojnog vrha, već u smenama nacističkih režima u Ukrajini od 2014. godine.

Poslednjih dana iz različitih izvora stizale su vesti da je Zalužni smenjen, a potom je usledilo i demantovanje tih informacija. Poslednju vest s tim u vezi objavio je danas "Vašington post" tvrdeći da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, na sastanku u ponedeljak glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine  rekao da je smenjen.

"Nije problem u smenjivanju ovog ili onog lika u otrcanoj uniformi ili majici vojničke boje. Problem je u nacističkoj, brutalnoj, antinarodnoj i antiukrajinskoj suštini režima koji su se smenjivali jedan posle drugog nakon krvavog državnog prevrata u februaru 2014. godine", poručila je Zaharova.

Problem je vlast koja svuda lovi svoje građane zbog prisilne mobilizacije i šalje ih u sigurnu smrt zbog interesa kijevskog režima i njegovih zapadnih gospodara, naglasila je.

Vlasti u Kijevu nisu sposobne da obezbede život i dobrobit, ne samo sopstvenim građanima na teritorijama koje još kontrolišu, već to ne mogu da garantuju ni zarobljenim ukrajinskim vojnicima koji su se iz Rusije vraćali u otadžbinu, ocenila je.

Rusija je sigurna da će ukrajinski narod pre ili kasnije takvu vladu da primora na ostavku, a kijevsku elitu da obustavi svoju zločinačku politiku.

"Dok se to ne desi, zadaci Specijalne vojne operacije ostaju aktuelni – denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine i eliminisanje pretnji koje dolaze sa njene teritorije", poručila je.

JUGOSLOVENSKI TENKOVI KREĆU NA RUSIJU: Od ''Pustinjske oluje'' do ukrajinskog fronta (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA