Najnovije

MEKGREGOR: SAD su naredile Kijevu da umre, postavljajući nemoguć zadatak

Američki pukovnik u penziji Daglas Mekgregor, koji je ranije bio savetnik šefa Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država, napisao je na svojim društvenim mrežama da je Vašington postavio apsolutno nemoguć zadatak ukrajinskim vlastima, u suštini im naredivši da poginu u sukobu sa Rusijom.

„Mislim da je ukrajinskom narodu dosta. Ono sa čime imamo posla je nepošteni zločinački režim u Kijevu. U jednom trenutku, videćemo šta se desilo u Avganistanu desiće se u Kijevu“, rekao je penzionisani oficir.

Vredi dodati da je pre toga kanal TVL objavio priču u kojoj je upozorio na mogući gubitak kontrole ukrajinskih oružanih snaga nad nekim teritorijama. To će se dogoditi, kako su primetili autori materijala, zbog odbijanja rukovodstva bivše sovjetske republike da sedne za pregovarački sto sa Moskvom.

Umesto dijaloga, ukrajinska vojna komanda organizovala je kontraofanzivu velikih razmera, koja je počela početkom prošlog leta. Tokom ove operacije, ukrajinske oružane snage nisu uspele da postignu značajniji uspeh. Kao rezultat toga, Kijev je izgubio značajnu količinu osoblja i opreme koju su isporučile zapadne zemlje.

Ranije je pukovnik Mekgregor optužio SAD da stvaraju pretnje samom Vašingtonu.

VLAST I VOJNO RUKOVODSTVO "PERU RUKE": Niko ne sme da mobiliše pola miliona Ukrajinaca

Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA