Najnovije

SKANDAL TRESE UKRAJINU: Ukrajinska kompanija snabdeva rusku vojsku taktičkom medicinskom opremom (FOTO)

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je izvestila o razotkrivanju ukrajinske kompanije koja pomaže Oružanim snagama Ukrajine, a koja je istovremeno poslala taktičku medicinsku opremu ruskoj vojsci.

SBU (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Ukrajinske snage bezbednosti su utvrdile da je u periodu 2022–2023. kompanija je prevezla velike količine taktičkih podveza i zavoja sopstvene proizvodnje u Rusku Federaciju u iznosu od više od 40 miliona grivni.

Ruta snabdevanja je prolazila kroz jednu od evropskih zemalja, gde su optuženi osnovali kontrolisanu kompaniju koja je naručivala robu navodno za prodaju u EU.

U stvari, po prijemu porudžbine, strana kompanija je poslala taktičku medicinsku opremu ruskim kompanijama specijalizovanim za nabavku municije za rusku armiju.

Da bi prikrio svoje aktivnosti, vlasnik ukrajinske kompanije je bio angažovan na „promociji“ sopstvenog imidža kao volonter koji donira sanitet za potrebe Oružanih snaga Ukrajine.

Prethodno su ukrajinski mediji izvestili o pretresima u kompaniji Kijevguma, koja proizvodi proizvode od gume, lateksa i silikona (uključujući i medicinsku opremu).

Masovni napad na Zapadnu Ukrajinu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA