Najnovije

TRIFKOVIĆEVA OTKRIVA: Kako su "centri moći" Đorđu Meloni "okrenuli protiv Rusije"!? (VIDEO)

Specifično je da ukrajinska strana gađa civilne ciljeve i upravo dok sam boravila u Belgorodu, u tim napadima poginula je porodica i malo dete od četiri godine. A novinar Sputnjika i njegova supruga su teško povređeni, rekla je Dragana Trifković, direktor Centra za geostrateške studije prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor. 

Ona je po povratku sa dužeg puta, iznela utiske iz Belgoroda i Brijanska, Rima, Ženeve i Bejruta. 

- Boravila sam i u Bejrutu, i ceo Liban je ekonomski destabilizovan. Oni su praktično bili integrisani u zapadni ekonomski sistem i američka banka je imala monopol. Međutim, njihov bankarski sistem je uništen u potpunosti, jako se teško odvijaju plaćanja recimo u prodavnicama. Većina Libanaca sa kojima sam pričala smatraju da je to osveta Libanu zbog uloge Hezbolaha u sirijskom ratu – kazala je ona. 

Govoreći o zapadnoj diplomatiji, istakla je da je ona „nasilna“, a da sami zapadnjaci ne poštuju nikakve pisane sporazume.

- Imate zapadne sile za koje je specifično to da gde se oni pojavljuju, gde oni vode ratna dejstva, tamo stradaju civili, pa i novinari. I ono što je specifično je da ne poštuju nikakve dogovore koji su potpisani, kao što je Minski sporazum, ili dogovor o stvaranju Palestine, što Izrael ignoriše – navela je Trifkovićeva. 

Prilikom njene posete Rimu, ona je od prijatelja Italijana koji vodi jednu veliku izdavačku kuću, saznala zašto je Đorđa Meloni dolaskom na mesto premijera promenila politiku za 180 stepeni, i odustala od saradnje sa Rusijom. Kako je navela, pitala ga je da li je Melonijeva bila lažna opozicija ili „spavač“ 

Odgovorio joj je: „Ne, ona jeste bila prava opozicija“. Ali, kako prenosi Trifkovićeva njegove reči, kada je Melonijeva pobedila i došla na vlast, i kada je imala sastanak sa zapadnim centrima moći, kontrolisanim iz Vašingtona, rekla im je: „Vi mene ne možete politički da ucenjujete, nemam nikakvu aferu iza sebe, nisam korumpirana, nemam nikakve skandale i ne možete da utičate na mene i uslovljavate moje stavove“. A oni su joj odgovorili: „Tačno je da nemate aferu, niti ste umešani u korupciju, ali...“

Šta su Đorđi Meloni odgovorili centri moći, čime su je to ubedili da promeni najavljenu politiku prema Rusiji, pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Takođe, saznajte i koje se sve zemlje i regioni širom sveta pripremaju za rat, kao i da li ćemo u tome učestvovati i mi sami. 

Pogledajte ovu emisiju:

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA