Najnovije

JEDAN JEDINI CILJ: Kriza u Ukrajini otkrila američke planove za slom Rusije

Ukrajinska kriza pokazala je da je cilj Sjedinjenih Američkih Država da oslabe i slome Rusiju, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Ukrajinske trupe definitivno ne nameravaju da krenu na Moskvu, pošto će kijevski režim uskoro izgubiti. Ali, kako pokazuje ukrajinska kriza, postojanju Rusije ugrožava NATO koji de fakto vodi rat u Ukrajini preko svojih posrednika. Ovo je vrhunac dugoročne američke strategije za slabljenje, a zatim i slom Rusije“, napisao je Poljanski na svojoj stranici na društvenoj mreži „Iks“.

Ruski diplomata ne sumnja da će se svet promeniti posle poraza Kijeva i njegovih pristalica.

RUMUNIJA UBRZAVA RADOVE - HOĆE U LUKE! Direktno ka Ukrajini, zaobilaze Poljsku, Mađarsku i Slovačku (MAPA)

„Ako NATO i Sjedinjene Američke Države ne donesu nikakve zaključke i ne angažuju se u iskrenoj i dubokoj transformaciji evropske bezbednosne arhitekture zasnovane na principu nedeljive bezbednosti, to će biti ogromna greška Zapada“, zaključio je Poljanski.

Ranije je Poljanski izjavio da je režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u agoniji, kao i da su svi njegovi saborci već počeli borbu za vlast. SAD, prema njegovim rečima, nameravaju da odustanu od pomoći Ukrajini, s obzirom da će kijevski režim uskoro pasti, a strateški rizici za Vašington su porasli.

Država daje 2.100 evra: Poznato kada je isplata za zamenu starih dizelaša

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA