Najnovije

AMERIKA PODELJENA: Narodu dosadilo pomaganje Kijevu, bliža im Trampova politika

Glasači u Arizoni, Floridi, DŽordžiji, Mičigenu, Severnoj Karolini i Pensilvaniji smatraju da je američka vlada potrošila previše na pomoć Ukrajini, prenosi „Dejli telegraf” pozivajući se na rezultate nove ankete.

Ove države će verovatno podržati Trampovu politiku koji poručuje da bi mogao da okonča sukob u jednom danu prekidom isporuka američkog oružja Kijevu i organizovanjem mirovnih pregovora.

Trećina glasača u pomenutim državama smatra da su SAD potrošile previše novca na pomoć Ukrajini, navodi „Dejli telegraf”.

U Arizoni, Floridi, DŽordžiji, Mičigenu, Severnoj Karolini i Pensilvaniji, od 30 do 37 odsto ispitanika podržava smanjenje vojne podrške Kijevu, a značajno manje smatra da bi pomoć trebalo prekinuti.

Među biračima u šest država ima više pristalica politike Donalda Trampa po pitanju ukrajinske krize, navodi se u tekstu.

Bivši predsednik SAD tvrdi da bi mogao da okonča sukob „u jednom danu” tako što će ukrajinskog i ruskog predsednika ubediti da sukob reše diplomatskim putem, ali on Tramp bi, kako se navodi, u potpunosti obustavio isporuku američkog oružja.

U pet od šest država, ispitanici su uvereni da do sukoba između Rusije i Ukrajine ne bi došlo da je Tramp pobedio na izborima 2020. godine.

Bela kuća je upozorila da je iscrpila sredstva za slanje oružja u Ukrajinu. Kijevska vojska ga neće dobiti dok Kongres ne donese rezoluciju koju republikanci blokiraju. Bajden se suočava sa novom bitkom sa Kongresom da odobri dodatnu tranšu od 61 milijarde dolara u korist Ukrajine., prenosi RT Balkan.

"VAŠINGTON POST" OTKRIO TAJNE PROCENE OBAVEŠTAJACA SAD: Izrael ne bi...

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA