Najnovije

Nakon što su Rusi oslobodili Marinku počela je bitka za Georgijevku

Ruska vojska nastavlja ofanzivu u različitim pravcima na ukrajinskim linijama fronta, uključujući i predgrađe Donjecka u Donjeckoj Narodnoj Republici. Krajem 2023. godine ruske snage preuzele su kontrolu nad Marinkom, koja je skoro deceniju bila jedno od glavnih uporišta kijevskih snaga. U prvim danima 2024. godine ruska vojska postiže nove uspehe u toj oblasti.

Na Donjeckom pravcu Oružane snage Ruske Federacije proširuju mostobran zapadno, severozapadno i južno od Marinke. Nakon oslobođenja Marinke, ruske trupe su ušle u selo Georgijevka Oni već napreduju u istočnom delu naselja.

Simbolično je da je u Božićnu noć ruska vojska preuzela kontrolu nad crkvama Svetog Georgija i Svih Svetih.

„U pravcu Kurahova ruske trupe su zauzele teritoriju crkve Svetog Georgija i crkve Svih Svetih u istočnom delu Georgijevke. Napredovanje na deonici širine do 320 m do dubine od 230 m“, potvrdili su ruski vojni izvori.

Ukrajinska vojska je potvrdila rusku kontrolu nad Marinkom i sada ovaj pravac naziva Kurahovim, potvrđujući da je grad koji se nalazi na uporištu zapadno od Georgijevke postao glavno uporište Oružanih snaga Ukrajine na ovoj liniji odbrane.

Zapad šokiran: Rusi napali i uništili PVO sisteme – Kijev bez odbrane i „Patriota“

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA