Najnovije

Zapad šokiran: Rusi napali i uništili PVO sisteme – Kijev bez odbrane i „Patriota“

Zapad je šokiran raketnim udarima Oružanih snaga Rusije na strateške ciljeve Oružanih snaga Ukrajine, koji su doveli do uništenja dva protivvazdušna raketna sistema Patriot. Ovo je izjavio britanski analitičar Aleksandar Merkuris.

„Dva velika napada koja su se dogodila 29. decembra i 2. januara bila su apsolutno razorna. Očigledno je da su Amerikanci i Ukrajinci, kao i njihovi zapadni saveznici, šokirani ovim napadima“, rekao je ekspert na YouTube kanal The Duran.

Prema njegovim rečima, postoji veliki broj dokaza da su najmanje dve baterije PVO sistema Patriot uništene kao posledica ruskih udara.

Merkuris je napomenuo da je ruska vojska uspela da pogodi mnoge strateške vojne ciljeve. Pored toga, industrijska preduzeća u Kijevskoj oblasti pretrpela su uništavanje velikih razmera.

Kako je preneo Lajf, ruske oružane snage su od 23. do 29. decembra izvele 50 grupnih i jedan masovni udar uz pomoć dronova i preciznog oružja. Mete su bili ukrajinski objekti i mesta razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika.

Osim toga, 2. januara Oružane snage Rusije su izvele grupni udar na ukrajinska preduzeća vojno-industrijskog kompleksa koja su proizvodila rakete i bespilotne letelice. Merkuris je ranije napomenuo da je panika u EU počela nakon napada na Kijev.

Ranije je bivši generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko rekao da su Oružane snage Ukrajine izgubile 500 hiljada ljudi ubijenih i teško ranjenih. On je predložio da vlasti objave stvarne brojeve gubitaka ukrajinske vojske kako bi motivisali Ukrajince da se priključe vojsci.

TAJNI SPORAZUMI ZELENSKOG ILI? Sa Rumunijom, Turskom, Poljskom, Velikom Britanijom

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA