Najnovije

KAKVA HRABROST MILOJEVIĆA! Izvodi ekipu protiv Intera na veliki rizik (SASTAV)

Mladi talenat Crvene zvezde, popularno nazvan "Zvezdin Mesi", biće u prilici da na licu mesta pokaže svoje umeće pred skautima Intera, koji već godinama prate njegov razvoj. Iako Zvezda na stadionu Đuzepe Meaca neće imati šansu da preti moćnom Interu i pravi fudbalska čuda u Milanu, dolazak u grad mode predstavlja novi korak ka usavršavanju i podizanju nivoa igre bliže vrhu evropskog fudbala.

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, ima jasnu misiju – pokušaće da maksimalno oteža posao Interu i zaustavi napade domaće ekipe u borbi za planirane bodove u Ligi šampiona. Sa Venjom Drkušićem u ulozi desnog beka, koji će ujedno biti i treći štoper, Zvezda će pokušati da zatvori prostor pred golom Omrija Glazera i onemogući napadače Intera da ugrožavaju srpski gol.

Zbog snage Interovih krila, Zvezdini bekovi će najverovatnije imati manje ofanzivnih uloga i fokusiraće se na defanzivne zadatke, kako bi sprečili Interova krilna ubacivanja i kontranapade.

Dobra vest za srpskog šampiona je da golman Omri Glazer, nakon uzbune protiv Železničara iz Pančeva, nije obnovio povredu zadnje lože i spreman je za meč. Ipak, nakon slabe partije protiv Benfike, gde je imao samo jednu uspešnu intervenciju, Glazer će morati da pruži svoj maksimum ako Crvena zvezda želi da izvuče pozitivan rezultat na ovom teškom gostovanju.

Štoperski tandem Naser Điga i Uroš Spaić, koji se pokazao kao pouzdan, neće biti menjan za predstojeći meč protiv Intera. Uz njih, na svojoj poziciji ostaje i Jong Vu Seol, koji je u 174. večitom derbiju pokazao sposobnost da odgovori na zahtevne defanzivne zadatke. NJegova uloga biće posebno važna, jer će morati da zaustavi brzonogog Dencela Damfrisa, koji predstavlja ozbiljnu pretnju sa krila.

Ključni defanzivni posao očekuje i Maksa Elšnika i Rada Krunića, koji će morati da drže sredinu terena i smanje pritisak na Zvezdinu odbranu. Izostanak Mirka Ivanića predstavlja ozbiljan udarac za tim Vladana Milojevića, ali ovaj nedostatak otvara priliku za mladu nadu, Andriju Maksimovića, koji će nakon debitovanja u večitom derbiju sada igrati i u Ligi šampiona.

Na levom krilu biće Piter Olajinka, koji će imati zadatak da pomaže u defanzivi i ograniči prostor Damfrisu, dok će sa druge strane terena Silas, reprezentativac DR Konga, nastojati da svojom brzinom napravi probleme Interovoj odbrani.

Na vrhu napada nalaziće se Šerif Endijaje, koji će svojom snagom i pozicioniranjem pokušati da zadrži loptu na protivničkoj polovini i omogući svojim saigračima da napadnu iz drugog plana. Crvena zvezda će igrati u formaciji 4-2-3-1, a očekuje se sledeći sastav: Glazer - Drkušić, Điga, Spaić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Maksimović, Olajinka – Endijaje.

LOPOV OPET UPAO NA JNA: Dok Crvena zvezda igra Ligu Šampiona, Partizan opet vraća kamere

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA