Najnovije

PUNE RUKE POSLA FSB-U: Povezani sa Kijevom spremali haos u Rusiji, pao ogroman broj hapšenja

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je sprovela veliku operaciju u 78 regiona zemlje, čiji je cilj bio sprečavanje aktivnosti agenata povezanih sa Kijevom, koji su, po navodima ruskih vlasti, uticali na maloletnike da izvrše masovna ubistva u školama. Evo nekoliko glavnih detalja o ovoj operaciji:

Zadržano 39 osoba: Radikalni članovi destruktivnih internet zajednica, koje je Kijev navodno instruirao da podstiču mlade u Rusiji na nasilne akcije, uhapšeni su tokom operacije.
Mete su bili školski objekti: Pritvoreni su uglavnom maloletnici koji su planirali napade na svoje nastavnike i školske drugove. Jedan od uhapšenih je detaljno objasnio plan za napad na svoje kolege u školi.

Obuka za korišćenje zapaljivih materijala: Na objavljenim snimcima, prikazani su pritvorenici koji su vežbali upotrebu zapaljivih materijala, što ukazuje na ozbiljnost namere i organizacije.

Video snimci sa priznanjima: FSB je prikazala video materijal sa ispitivanja uhapšenih, među kojima su i maloletnici koji su navodno primali instrukcije od ukrajinskih službi da izvrše napade na školske ustanove.

SIGNAL UPOZORENJA! Rusija se sprema za dugotrajnu konfrontaciju sa SAD

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA