Najnovije

RUSIJA UPOZORAVA: Zapad i Ukrajina spremaju provokaciju sa hemijskim oružjem u Siriji

Zapadne i ukrajinske specijalne službe spremaju insceniranu primenu hemijskog oružja u Siriji, saopštila je pres-služba Spoljnoobaveštajne službe Rusije.

U saopštenju se ističe da provokaciju sa hemijskim oružjem u Siriji pripremaju specijalne službe niza zemalja NATO i Ukrajine, zajedno sa terorističkim formacijama u provinciji Idlib.

„Za antirusku i antisirijsku provokaciju sa hemijskim oružjem u Siriji Zapad će verovatno angažovati nevladinu organizaciju ‘Beli šlemovi’, koja se na sirijskoj teritoriji ‘proslavila’ obavljanjem prljavih poslova za britanske tajne službe“, ističe se u saopštenju.

Plan provokacije u Siriji podrazumeva da će militanti baciti iz dronova minirane kontejnere sa hlorom tokom izvođenja napada Oružanih snaga Sirije i ruskih snaga na položaje terorista u idlibskoj zoni deeskalacije, naglašava kancelarija.

U saopštenju se objašnjava da će aktivisti NVO snimiti takozvane posledice incidenta i poslati odgovarajući apel međunarodnim organizacijama, kao i navodna svedočenja civila, prebacujući odgovornost za ono što se dogodilo na Siriju i Rusiju.

Takođe se naglašava da Vašington i London, svesni da je njihova politika nanošenja poraza Rusiji doživela neuspeh, posebnu pažnju posvećuju podrivanju autoriteta Rusije u državama Globalnog juga.

Istovremeno, Spoljnoobaveštajna služba veruje da inscenirani hemijski napadi u Siriji ne samo da neće pomoći Zapadu da pridobije zemlje Globalnog juga, već će, naprotiv, ojačati njihovo nepoverenje prema SAD i Velikoj Britaniji.

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Izraelci ušli u Liban, napadnut i Damask, osveta stigla u – Bagdadu!

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA