Najnovije

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Izraelci ušli u Liban, napadnut i Damask, osveta stigla u – Bagdadu!

Izraelska vojska bombardovala je kuću u južnom libanskom gradu Daoudiya, ubivši najmanje 10 ljudi i ranivši pet drugih, javlja Libanonska nacionalna novinska agencija, a prenosi "Al džazira". Svi ubijeni pripadaju porodici Diab, navodi NNA.

Podsetimo, izraelski vojnici ušli su u Liban nakon što je vojska objavila početak “ograničene” kopnene operacije protiv Hezbolaha.

Osim Libana, najmanje dve rakete tipa Kaćuša ispaljene su na vojnu bazu u kojoj se nalaze američke snage u blizini međunarodnog aerodroma u Bagdadu, rekla su dva iračka vojna službena lica za Reuters rano u utorak ujutru. Protivvazdušna odbrana presrela je rakete, kazali su.

Izvori su rekli da je početna istraga pokazala da su ispaljene tri rakete, uključujući jednu koja je pala u blizini zgrada koje koriste iračke protivterorističke snage, uzrokujući štetu i požar na nekim vozilima.

Prema trenutnim informacijama, nije bilo žrtava. Irak, jedan od retkih regionalnih partnera i SAD i Irana, dom je za 2.500 američkih vojnika. Oružane grupe u Iraku povezane s Iranom u više su navrata napadale američke trupe na Bliskom istoku od početka rata u Gazi, piše Reuters.

Izraelska vojska ušla u Nablus na Zapadnoj obali

Izraelske snage ušle su u okupirani grad Nablus na Zapadnoj obali u utorak rano ujutro, ispaljujući metke i aktivirajući eksplozivne naprave dok su upadale u kuće, izveštava novinska agencija Vafa.

Tom prilikom je ranjen jedan Palestinac. Izraelske snage zadržale su ekipu hitne pomoći društva Palestinskog Crvenog polumeseca dok su pokušavali da leče jednog muškarca koji je priveden zajedno sa drugim muškarcem. Izraelske snage uhvatile su trećeg čoveka pri upadu u područja izbegličkih kampova Rafidia, al-Makhfiyya i al-Ein u zapadnom Nablusu, izveštava Wafa.

Sirijski mediji: Tri osobe poginule u izraelskom napadu, 9 povređeno

Broj poginulih u izraelskom vazdušnom napadu na Damask porastao je na tri, a povređeno je devet osoba, objavili su sirijski državni mediji. Ranije je državna televizija objavila da je jedna od njenih televizijskih voditeljki, Safa Ahmad poginula u napadima.

Izraelski vazdušni napad naneo je i značajnu štetu privatnoj imovini, dodali su mediji, a preneo Skaj njuz.

Takođe je objavljeno da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila više raketa i dronova iznad Damaska. Izrael nije komentarisao napad.

PUTIN SE VRATIO HITNO U KREMLJ NA VANREDI SASTANAK: Ukrajinci dobili zeleno svetlo da gađaju po dubini rusku teritoruju?

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA