Najnovije

ZA OVO NEGDE SEKU RUKE I JEZIK: Srpska opština od Kurtija prima i prosi pare!?

Predsednica opštine Preševo Ardita Sinani uputila je pismo premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju, u kojem je izrazila zahvalnost na dosadašnjoj posvećenosti albanskoj zajednici u tri opštine na jugu Srbije i predložila da sledeće godine izdvajanja prištinskih organa za Albance u "preševskoj dolini" budu povećana na četiri miliona evra.
Albanci, Arbeši ili Šiptari...pitanje je sad!?

Albanci, Arbeši ili Šiptari...pitanje je sad!?

"Posvećenost Vlade Kosova ostaje važan stub koji osigurava da naši građani imaju jednake mogućnosti za razvoj i prosperitet, uz očuvanje našeg nacionalnog identiteta", navela je Sinani na svojoj Fejsbuk stranici.

Ona se zahvalila Kurtiju na njegovoj "neumornoj posvećenosti" Albancima iz Preševa, Medveđe i Bujanovca.

"Zahvaljujući viziji premijera Kurtija, postigli smo istorijske rezultate za naše građane, uključujući obezbeđivanje redovne budžetske linije i nepoštednu podršku u ključnim oblastima kao što su obrazovanje, zdravstvo i ekonomski razvoj", navodi Sinani.

U dokumentu se navodi da je Vlada Kosova do sada izdvojila novčanu pomoć za vreme pandemije kovida i poplava u Preševu, u 2024. godini povećala budžet za tri opštine na jugu na tri miliona evra, finansirala stipendije za studente i distribuciju knjiga na albanskom jeziku, kao i da je bila posvećena kosovskom zakonu o državljanstvu i podrška licenciranju lekara.

"U ovom dokumentu predlažemo povećanje fonda za 2025. godinu na četiri miliona evra u prioritetnim oblastima kao što su obrazovanje, kultura, sport, poljoprivreda i očuvanje nacionalnog nasleđa, koje su ključne za razvoj i dobrobit Albanaca u Srbiji", zaključila je Sinani.

Pročitajte OVDE o užasima pojasa Gaze

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA