Najnovije

Francuski političar pozvao da se obustavi finansiranje Kijeva: Ni cent više za rat i korupciju

Zaustavimo ovo ludilo, nećemo prihvatiti Zelenskog, koji moli u ime NATO-a. Korupcija je svuda u toj zemlji, poručio je Florijan Filipo.

Francuska pomoć Ukrajini, u iščekivanju novog nacrta budžeta, koji će francuski premijer Mišel Barnije predstaviti u četvrtak, a koji podrazumeva 60 milijardi evra štednje i povećanja poreza, biće ludilo, ocenio je lider francuske partije Patrioti Florijan Filipo.

"Na dan kada će vlada Barnijea i Makrona predstaviti Francuzima budžet za štednju za 2025, po kojem se Francuzima u zdravstvenom sektoru oduzima 60 milijardi evra od penzija, javnih službi, a porezi rastu, Zelenski će dobiti iz Makronovih ruku u Jelisejskoj palati novi ček na tri milijarde evra", napisao je Filipo na Iksu.

Prema njegovim rečima, umesto za finansiranje francuskih bolnica, novac će biti potrošen na "rat i korupciju".

"Zaustavimo ovo ludilo: nećemo prihvatiti Zelenskog, koji moli u ime NATO-a. Nema više ni centa ni oružja za tu zemlju. Korupcija je svuda u toj zemlji", naveo je Filipo, komentarišući izveštaje da je šest miliona dolara u gotovini pronađeno u kući jednog ukrajinskog zvaničnika.

Jelisejska palata je ranije saopštila da će se Vladimir Zelenski sastati sa francuskim liderom Emanuelom Makronom u četvrtak u Parizu.

Francuski premijer Mišel Barnije rekao je da vlasti planiraju da smanje državnu potrošnju za 40 milijardi evra 2025. godine, a planirano je da se dobije još 20 milijardi u okviru povećanja poreza.

Tako će oko 65.000 poreskih obveznika koji primaju više od 500.000 evra godišnje privremeno plaćati više poreza.

Ista mera pogodiće oko 300 velikih kompanija sa prometom od preko milijardu godišnje.

POTUPUNO POVLAČENJE ILI STRAHOVITA TAKTIKA: Šta se dešava u Kurskoj oblasti?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA