Najnovije

HEZBOLAH NIKAD JASNIJI: Poraz Izraela je naš prioritet!

Poraz Izraela je prioritet Hezbolaha, izjavio je danas predstavnik te libanske grupe za medije Mohamed Afif.

Kako je prenela agencija Rojters, Afif je na konferenciji za novinare rekao da je u ovom trenutku prioritet Hezbolaha da vojno pobedi Izrael, ali da je ta grupa otvorena za sve napore kako bi se zaustavila "agresija".
Afif je, govoreći za medije u južnom predgrađu Bejruta sa ruševinama uništenih zgrada iza sebe, rekao da je Izrael do sada "video samo malo" od odgovora Hezbolaha, kao i da je granatiranje Tel Aviva "samo početak".

"Naš apsolutni prioritet sada je da pobedimo neprijatelja i prisilimo ga da zaustavi agresiju. U svakom slučaju, bilo koji unutrašnji ili spoljašnji politički napor da se postigne prestanak agresije je dobrodošao, sve dok je u skladu sa našom sveobuhvatnom vizijom borbe, njenih okolnosti i njenih rezultata", rekao je on.

Afif je negirao da je oružje Hezbolaha bilo uskladišteno u južnim predgrađima Bejruta, navodeći da je Izrael koristio tempirane bombe kako bi to tako izgledalo, i obećao je stanovnicima koji su napustili svoje domove da će se uskoro vratiti kući.

Sukob između Izraela i Hezbolaha intenzivirao se poslednjih nedelja, kada je Izrael bombardovao južni Liban i južna predgrađa Bejruta, usmrtivši mnoge među najvišim vođama Hezbolaha.
Hezbolah je, sa svoje strane, ispalio rakete dublje na izraelsku teritoriju.

Izrael je u noći između 30. septembra i 1. oktobra pokrenuo ograničenu kopnenu operaciju u južnom delu Libana, koju je izraelska vojska opisala kao ograničene, lokalizovane i ciljane napade na Hezbolah.

Kopnena operacija je počela nakon vazdušnih napada na Bejrut i širom južnog Libana.

NEMAČKA DAJE VETAR U LEĐA PRIŠTINI: Sad može u Savet Evrope i bez ZSO

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA