Najnovije

ORBAN: Fon der Lajen i Manfred Veber žele da sruše mađarsku vladu

Premijer Mađarske je izjavio da su na nedavnoj debati u Evropskom parlamentu Fon der Lajen i Veber "ignorisali činjenice, bili puni mržnje i nisu brinuli o Evropi i evropskim stanovnicima".

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i lider Evropske narodne partije Manfred Veber nastoje da "sruše suverenističku mađarsku vladu" i zamene je "administracijom u briselskom stilu", izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je za mađarski radio "Košut", govoreći o nedavnoj debati u Evropskom parlamentu (EP), pre koje je obavestio poslanike i zvaničnike EU o predsedavanju Mađarske EU, izjavio da su Fon der Lajen i Veber "ignorisali činjenice, bili puni mržnje i nisu brinuli o Evropi i evropskim stanovnicima", prenosi MTI.

Mađarski premijer tvrdi da je debata bila usmerena na rušenje mađarske vlade i na njeno smenjivanje, kao i da je bilo predviđeno da zamena bude Klara Dobrev iz Partije evropskih socijalista, dok je Evropska narodna partija u vladi želela Stranku Tisa i njenog lidera Petera Mađara.

"Jasno je stavljeno na znanje da žele tu koaliciju", naveo je Orban.

Prema njegovim rečima, i Dobrev i Mađar su spremni da ispune zahteve Brisela da se Mađarska uključi u pružanje vojne pomoći Ukrajini, a podržavaju i migracionu politiku EU.

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA