Najnovije

Au, šta ovaj čovek radi: Đoković postavio novi svetski rekord, a sad napada jubilej kakav je viđen samo tri puta u istoriji

Novak Đoković je morao ozbiljno da se namuči da slomi otpor Jakuba Menšika, ali je na kraju uspeo. Nije nikakvo iznenađenje da mu je to donelo novi rekord.

Koliko puta smo već govorili o tome da je gotovo nemoguće u ovoj fazi karijere da Đoković pobedi, a da ne obori barem jedan rekord.

Tako je bilo i ovog puta jer je stigao do, verovali ili ne, 78 polufinala mastersa. Primera radi mnogi drugi igrači završe karijeru bez da su ikada uspeli da stignu do polufinala, dok drugi smatraju to jednim od dva ili tri najveća uspeha. Đoković je to uradio 78 puta i tako dan nakon penzionisanja Rafaela Nadala napravio dodatnu razliku u odnosu na njega.

Đoković je pobedom sa 6:7(4), 6:1, 6:4 izborio 78. polufinale i sada ima dva više u odnosu na legendarnog Španca.

Sada je na redu još jedan veliki jubilej, dve pobede ga dele od jubilarne 100. titule. Da bi se to desilo neophodno je da 10. put savlada Tejlora Frica, a onda da dan kasnije bude bolji od Janika Sinera ili Tomaša Mahača.

Đoković bi tako ušao u ekskluzivno Top 100 društvo u koje spadaju još Rodžer Federer sa 103 titule i DŽimi Konors koji je rekorder sa 109 titula.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA