Najnovije

HARISOVA "POPLJUVALA" ORBANA: Sijarto žestoko reagovao - Budimpešta i Vašington "u klinču"

Neprihvatljive su reči potpredsednice SAD i kandidata za mesto lidera države Kamale Haris upućene mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, naglasio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.
Sijarto

Sijarto

Ove nedelje u kasnoj emisiji CBS Nevs sa Stivenom Kolbertom, voditelj je govorio o tome kako bivši predsednik Donald Tramp voli da priča o svojim bliskim odnosima sa Viktorom Orbanom, Si Đinpingom i Kim DŽong Unom.

Odjednom, Haris je prekinula voditelja i nazvala sve navedene lidere diktatorima, autokratama i onima koji se savršeno mogu opisati kao „ubice“.

„Pre svega, ovo je skandal. Skandal je tako govoriti o mom premijeru. Ovo je neprihvatljivo. Ovo je potpuno nepoštovanje ne samo za premijera, već i za mađarski narod“, rekao je Sijarto u intervjuu za RIA Novosti.

Ministar je podsetio da je Orban na funkciji premijera već 14 godina voljom mađarskog naroda.

„Uvek smo pokazivali poštovanje prema američkom narodu i očekujemo da Amerikanci pokažu poštovanje i prema mađarskoj naciji. Ovakva izjava pokazuje potpuno nepoštovanje, što je neprihvatljivo, posebno u odnosima između saveznika“, dodao je on.

Upitan da li će Harisovi komentari imati ikakvih posledica po odnose Mađarske i Sjedinjenih Država, Sijarto je rekao da to „definitivno nije dobar početak“.

Pročitajte OVDE šta je Medvedev rekao o “Trampovom rešenju Ukrajine”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA