Najnovije

ISTORIJSKI MOMENAT: Rekordan broj napada ruske avijacije

Ruska vojna avijacija je 10. oktobra izvela više od 25 napada na položaje Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Zeleni Šljah, Mala Loknja i Sudža u Kurskoj oblasti. Taj dan je postavio rekord po broju vazdušnih napada.
Z

Z

Vremenske prilike prilagođavaju dejstva Oružanih snaga Ukrajine u regionu – putevi koji su postepeno postajali blatnjavi od kiše primorali su ukrajinske snage da koncentrišu opremu duž tri asfaltna puta: Djakonovo – Sudža, Lgov – Sudža i Rilsk – Korenevo – Sudža prema ukrajinskoj granici.

Čim se oprema i ljudstvo ukrajinske vojske uklone sa desantne prostorije kako bi se pregrupisali, odmah ih napada ruska avijacija sa bombama FAB i “dovršava” ruska vojska artiljerijom i dronovima.

Još nije moguće sa 100% sigurnošću razumeti glavni deo ruskog protivudara, pošto se situacija u Kurskoj oblasti menja skoro svakog sata. Tamo gde je linija fronta manje-više formirana, može postojati ili siva zona, ili zona pod kontrolom ruskih trupa, ili zona sa „izgubljenim“ grupama Oružanih snaga Ukrajine.

Ranije su ukrajinski izvori javili da su jedinice Oružanih snaga Rusije progurale levi bok grupe Oružanih snaga Ukrajine u regionu Kurska. Prema njihovim rečima, 10. oktobar je bio toliko „strašan dan“ za njih da su u borbu poslani i artiljerci i rukovaoci dronovima. Zbog proboja ruskih jedinica u rejon Novoivanovke i Zelenog Šljaha, razvila se „nepouzdana taktička situacija“ za Oružane snage Ukrajine, koje su se nalazile na severu.

Pogledajte OVDE snimke borbenih akcija ruske vojske u Kurskoj oblasti

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA