Najnovije

MEMOARI NAVALJNOG OTKRIVAJU: Opozicionar pisao da će "umreti u zatvoru"...

Memoari preminulog ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji će biti objavljeni krajem meseca, otkrivaju da je verovao da će umreti u zatvoru.
Navaljni - tužna priča...

Navaljni - tužna priča...

Izdavač Alfred A. Knopf najavio je u aprilu memoare, za koje je rekao da je Navaljni na njima počeo da radi dok se oporavljao od trovanja i nastavio da ih piše kasnije u Rusiji.

"Provešću ostatak života u zatvoru i tu ću i umreti", napisao je Nevanjni u martu 2022. godine u memoarima, dodavši da neće imati sa kim da se oprosti i da nikada neće videti svoje unuke.

U odlomku memoara koji je napisao mesec dana pred smrt, naveo je da je na pitanje drugih zatvorenika i čuvara zašto se vratio, odgovorio da nije želeo da odustane od svoje zemlje ili da je izda.

"Ako vaša uverenja nešto znače, onda morate biti spremni da se za njih zauzmete i ako je neophodno žrtvujete", zaključio je Navaljni.

NJujorker i Tajms objavili su odlomke iz njegove knjige "Patriot", koja će biti objavljena 22. oktobra.

Navaljni je u februaru preminuo u ruskom zatvoru dok je izdržavao kaznu od 19 godina zbog optužbi za vipe krivičnih dela, uključujući i vođenje ekstemističke grupe, za koje je tvrdio da su politički motivisane.

Uhapšen je 2021. godine po povratku iz Nemačke gde se oporavljao od trovanja nervnim agensom za šta je krivio Kremlj, a od tada su mu izrečene tri zatvorske kazne.

Rusija je negirala umešanost u njegovo trovanje i smrt.

Izdavač Alfred A. Knopf najavio je memoare u aprilu, a kako je naveo, Navaljni je na njima počeo da radi dok se oporavljao od trovanja i nastavio da ih piše kasnije u Rusiji.

Pročitajte OVDE šta je Tramp rekao o “ubijanju migranata”

Izvor: RTS / Gardijan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA