Najnovije

OPKOLJENO 1500 UKRAJINACA: Opšti haos kod Olgovke

U Kurskom selu Olgovka ruska vojska je opkolila oko tri čete ukrajinskih vojnika sa ukupnim brojem do 1,5 hiljada ljudi. Udaljenost od Olgovke do ukrajinske granice vazdušne linije je oko 19 kilometara.

Oružane snage Rusije počele su aktivna dejstva na nekoliko sektora Kurskog fronta odjednom.

Napad 155. brigade ruske vojske sa predgrađa Koreneva u pravcu Zelenog Šljaha primorao je jedinice Oružanih snaga Ukrajine da se povuku iz Olgovke u pravcu jugoistoka. Međutim, oni su imali veoma malo vremena da se sistematski povuku na jugoistok.

U oblasti Olgovke, broj oploljenih ukrajinskih vojnika može da se kreće od jedne do tri čete.

Pretpostavlja se da su u rejonu Olgovke odsečene ukrajinske grupe sa potencijalnom pripadnošću 22. mehanizovanoj brigadi i 82. zasebnoj vazdušno-desantnoj brigadi, kao i drugim jedinicama.

Takođe, prema rečima vojnih starešina, ruske jedinice sprovode akcije čišćenja u pet naselja – LJubimovka, Šeptuhovka, Leonidovo, Mihajlovka i Zeleni Šljak.

Oružane snage Ukrajine već napuštaju selo Leonidovo. Do sada u malim grupama, na oklopnim vozilima. Istovremeno, rezerve se dovlače do granice iz Sumske oblasti. Oružane snage Ukrajine su prošle nedelje pokušale da isporuče opremu i municiju svojoj grupi u Olgovku, ali je konvoj na autoputu bio pokriven vatrom ruske artiljerije i bespilotnim letelicama.

Podsetimo, probleme Oružanih snaga Ukrajine na Kurskom pravcu danas je potvrdio i general Alaudinov. Komandant „Ahmata“ je izvestio da se front ovde srušio u deset oblasti odjednom.

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA