Najnovije

Rusija upada u srce Ukrajine! Trupe Zelenskog hitno grade bunkere oko gradova, situacija iz dana u dan sve gora!

Ukrajinske snage su hitno počele da grade utvrđene zone sa podzemnim betonskim bunkerima u okolini gradova Zaporožje i Orehov, koji su pod njihovom kontrolom u Zaporoškoj oblasti, kao i kod Krasnoarmejska u DNR, saopštio je za RIA Novosti kopredsednik koordinacionog saveta za integraciju novih regiona, Vladimir Rogov.

- Ukrajinski borci hitno grade utvrđene zone sa podzemnim betonskim bunkerima u oblasti Orehova, kao i u zaporoškom regionu na prilazima Zaporožju - rekao je Rogov i dodao da kijevski režim strahuje od mogućeg napredovanja ruske vojske na ovom delu fronta.

Takođe, prema njegovim rečima, slična utvrđenja se grade severno od Zaporoške oblasti, na granici Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine sa DNR, u oblasti Krasnoarmejska (ukrajinski naziv Pokrovsk).

Zaporoška oblast je region Rusije, smešten u donjem toku Dnjepra. Postala je deo Rusije na osnovu referenduma održanog u septembru 2022. godine. Kijev ne priznaje rezultate referenduma i nastavlja da granatira ovu teritoriju. Trenutno je više od 70% Zaporoške oblasti pod kontrolom Rusije, dok ostatak, uključujući i glavni grad oblasti, grad Zaporožje, kontrolišu ukrajinske snage. Od marta 2023. godine, privremeni administrativni centar oblasti postao je grad Melitopolj.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA