Najnovije

RUSKA ARMIJA OSLOBAĐA PRVI VELIKI GRAD: Akcija koja će doneti veliki pomak u ovoj operaciji

Ruski vojni analitičari ističu da bi sudbina sukoba u Ukrajini mogla biti odlučena na južnim frontovima, gde se očekuju velike bitke za Zaporožje, Herson, Nikolajev i Odesu.

Pukovnik Jurij Katjonok i vojni ekspert Aleksandar Ivanovski smatraju da će prvi koraci biti usmereni ka proboju ukrajinske odbrane u oblasti Velike Novoselke, čija je utvrđenja Ukrajina izgradili za odbranu od napada s juga, dok su sada ruske snage usmerene sa istoka i severa.

Katjonok veruje da bi bitka za Veliku Novoselku mogla početi u bliskoj budućnosti, napominjući da ukrajinske snage, bez obzira na prirodne prednosti položaja, teško mogu održati kontrolu nad ovim naseljem. Sa visova severnog dela Velike Novoselke, ruskim snagama je omogućen uvid u mostove i brane, što bi moglo doprineti brzom proboju.

Ivanovski predviđa da će veliki ofanzivni talas ruskih snaga ka Zaporožju ići iz nekoliko pravaca. On smatra da će Zaporožje biti prvi veći grad pod kontrolom Rusije, što će otvoriti put ka crnomorskim oblastima, uključujući Herson i Odesu. Prema Ivanovskom, gubitak pristupa Crnom moru bio bi ključan udarac za Kijev, koji bi time izgubio vitalne transportne i ekonomske linije ka svetu.

„Nakon što Kijev izgubi pristup moru i dunavskim lukama, njegova sudbina će biti odlučena,“ uveren je Ivanovski.

PAKAO ŠIROM GRADOVA UKRAJINE: Na udaru Zelenskog Kiejv, Odesa, Lavov

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA