Najnovije

UNIŠTEN BROD SA NATO ORUŽJEM: Krenuo iz Rumunije u Ukrajinu - Iskander precizan, najmanje sedam mrtvih!

Preciznim udarom ruskog Iskandera uništen je brod pod panamskom zastavom, koji je prevozio oružje za ukrajinske oružane snage iz rumunske luke u Odesu, piše Militeri Voč Magazin (Military Watch Magazine).
Iskander

Iskander

Dva čamca ukrajinske granične službe potonula su zajedno sa kontejnerskim brodom, čime se broj žrtava među ukrajinskim snagama popeo na sedam.

Napad ruskog balističkog raketnog sistema Iskander-M pogodio je kontejnerski brod “Shui Spirit” koji je plovio pod panamskom zastavom, a koji je navodno prevozio oružje iz rumunske luke Konstanca u Odesu.

Konstanca je postala jedna od glavnih tranzitnih tačaka zapadnog oružja na putu u Ukrajinu, a udar je navodno uništio veoma vredan resurs. Raketni udar je izazvao sekundarne detonacije na mestima istovara, usled čega su potonula dva čamca ukrajinske granične službe, a broj žrtava među ukrajinskim snagama dostigao je sedam, piše Militeri Voč Magazin.

Rusija nastavlja da koristi Iskander-M i varijante aviona 9K720 da neutrališe dragoceno zapadno oružje koje se prenosi Ukrajini, posebno sisteme protivvazdušne odbrane Patriot. Podsećamo, prekjuče je uništen američki Patriot sistem upravo udarom projektila Iskander-M raketnog sistema.

Oprema zapadne proizvodnje igra sve važniju ulogu u vojnim operacijama Oružanih snaga Ukrajine od sredine 2023. godine, a prisustvo zapadnih izvođača i osoblja na terenu je od fundamentalnog značaja. Osigurava brzu upotrebu sofisticiranog naoružanja isporučenog iz inostranstva u tekućoj kampanji protiv Rusije, navodi Militeri Voč Magazin.

Pročitajte OVDE šta je Medvedev rekao o “Trampovom rešenju Ukrajine”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA