Najnovije

SIRENE NA SEVERU IZRAELA: Borbe Hezbolaha sa izraelskim snagama u južnom Libanu (VIDEO)

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su tokom protekla 24 sata, napali oko 200 ciljeva u različitim oblastima Libana i ubile desetine boraca Hezbolaha.

Libanska grupa Hezbolah saopštila je danas da se protekle noći dvaput sukobila sa izraelskim trupama u blizini pograničnog sela Ramija u južnom Libanu.

"U znak podrške našem otpornom palestinskom narodu u Pojasu Gaze, njihovom hrabrom i plemenitom otporu u odbrani Libana i njegovog naroda, borci Islamskog otpora su u nedelju detonirali eksplozivnu napravu na izraelske neprijateljske vojnike,dok su pokušavali da uđu u oblast Tel el Mudavar u gradu Ramija",navodi se u saopštenju.

Dodali su da su trenutno u toku sukobi srednjeg intenziteta uz upotrebu vatrenog oružja i mitraljeza.

Izraelske odbrambene snage (IDF) za sada se nisu oglašavale u vezi sa saopštenjem Hezbolaha.

Istovremeno, sirene za upozorenje na preteći raketni napad iz Libana aktivirane su jutros u Haifi, Akri i okolnim opštinama na severu Izraela.

Sa druge strane, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su tokom protekla 24 sata, napali oko 200 ciljeva u različitim oblastima Libana i ubile desetine boraca Hezbolaha.

"U protekla 24 sata, izraelske trupe su uništile desetine terorista, otkrile tunelske mine i razne vrste naoružanja, uključujući lansere, protivtenkovske projektile, municiju i još mnogo toga", naveli su.

Osim toga, kako su dodali IDF su presrele pet raketa ispaljenih u nedelju ujutro na sever Izraela.

Izraelska vojska: U kućama civila u južnom Libanu pronađeno sakriveno oružje Hezbolaha
Izraelske oružane snage (IDF) na jugu Libana su otkrile više desetina skladišta sa oružjem sakrivenim u kućama civila, saopštila je danas izraelska vojska.

Oružje su otkrili pripadnici borbenog tima 8. brigade i elitne protivterorističke jedinice LOTAR koje deluju na jugu Libana, preneo je Tajms of Izrael.

Na snimcima koje je objavila vojska vide se skladišta sa minobacačkim granatama, minama, puškama Kalašnjikov, magacinima i neproboljnim prslucima.

IDF je saopštila da su takođe pronađene antitenkovske rakete Kornet, kao i da je ovo oružje namenjeno za elitne snage Radvan libanskog pokreta Hezbolah.

U saopštenju se dodaje da su trupe koje su našle skladišta oružja izvele znatan broj operacija protiv Hamasa u Gazi tokom protekle godine, kao i da deluju u sastavu 91. divizije na istočnom krilu kopnenih operacija IDF na jugu Libana.

TRAMP BEZ ZRNA ŠALE NAJAVIO TREĆI SVETSKI RAT: Počeće u naredna tri, četiri meseca

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA