Najnovije

„Sutra, i sutra, i sutra“ : Na listi 100 najboljih knjiga XXI veka NJujork tajmsa

Roman koji briše granice između stvarnosti i virtuelnog sveta

Foto: Vulkan

Vulkan izdavaštvo je objavilo knjigu koja je samo dve godine nakon objavljivanja ušla na listu 100 najboljih knjiga XXI veka NJujork tajmsa – „Sutra, i sutra, i sutra“ američke spisateljice i scenaristkinje Gabrijele Zevin. „Sutra, i sutra, i sutra“ nije ljubavna priča, ali jeste priča o ljubavi, oda našoj potrebi da volimo i budemo voljeni, ljubavno pismo životu sa svim njegovim lepotama i izazovima. Ovaj naslov možete nabaviti po sniženoj ceni u okviru Vulkanovog sajma knjiga (VSK), koji će se od 10. do 20. oktobra održati na sajtu vulkani.rs  i u svim knjižarama Vulkan.

Gabrijela Zevin koristi frazu „sutra, i sutra, i sutra“ iz Šekspirovog melanholičnog monologa, koji govori o nemilosrdnosti života, da istraži mogućnost beskonačnog preporoda i beskonačnog iskupljenja. U virtuelnom svetu, smrt nije kraj, a gubitak je samo nova prilika da se pokuša ponovo; tu su beskrajne šanse, beskrajni novi počeci.


U ovom uzbudljivom romanu, dvoje prijatelja – često zaljubljeni, ali nikada ljubavnici – sastaju se kao kreativni partneri u svetu dizajna video-igara, gde im uspeh donosi slavu, radost, tragediju i, na kraju, neku vrstu besmrtnosti.

Jednog hladnog jutra 1995. godine, Sam Masur među gomilom ljudi na stanici podzemne železnice ugleda nju: Sejdi Grin. Osam godina je prošlo od svađe koja je prekinula njihovu vezu, veoma blisku ali i krhku.
Jedan pogled bio je dovoljan da ta veza ponovo postane snažna, i oni uskoro počinju da rade ono što oboje vole: da zajednički stvaraju virtuelne svetove. Pojedinačno, njihovi projekti su fragmentarni i nedovršeni; zajedno daju život čarobnim univerzumima. Tako je stvorena revolucionarna video-igrica koja ih pretvara u zvezde i svet preko noći postaje njihov. Ali ni to ne može da ih zaštiti od svega što život nosi. NJihov odnos postaje zreliji, intimniji, ali ni on nije imun na težinu novca, slave, ljubomore, dvoličnosti, ličnih ambicija.
I opet će se izgubiti, Sam i Sejdi. Ali svaki put će pronaći put koji će ih vratiti jedno drugom. I svaki put će početi iznova. Jer, uprkos svađama i nesporazumima, postoje srodne duše povezane osećanjem koje može da prevaziđe svaku prepreku: ljubav koja nije ljubav, već je mnogo više.

I dok je neko samo „siromašan igrač“ u igri života, u virtuelnom svetu, igra života nikada ne prestaje. To je ono sutra, i sutra, i sutra... mogućnost beskonačnog ponovnog rođenja, beskonačnog iskupljenja.

Ova knjiga je izazvala veliko oduševljenje čitalaca i osvojila prestižne nagrade poput Goodreads Choice u oblasti fikcije. Gabrijela Zevin, poznata po svojoj sposobnosti da osvetli duboke aspekte ljudske prirode, u ovom romanu istražuje koncept koji je istovremeno i tajanstven i inspirativan. NJen deseti roman, „Sutra, i sutra, i sutra“  postao je bestseler NJujork tajmsa i bio je knjiga godine na Amazonu, broj 1 na listi knjiga godine časopisa Tajm i dobitnik je brojnih drugih nagrada.

„Sutra, i sutra, i sutra“ – roman koji duboko promišlja o našoj potrebi da se povežemo, da budemo voljeni i da volimo dostupan je na sajtu i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA